po., 14. květen 2012 11:40

THE HUMAN BODY EXBITION v novém kabátě

Až do 17. června máte možnost navštívit Výstaviště Praha Holešovice, kde se koná světoznámá výstava, která šokovala a zároveň fascinovala miliony lidí po celém světě. Řeč je o The Human Body, kde vystavované exponáty nejsou obrazy známých malířů, ale lidská těla.
The Human Body se v České republice vystavovala již dříve. Tento rok je ovšem výstava obohacena o desítky nových exemplářů.

Použitím inovativního procesu zachování a konzervovaní, mohou návštěvníci pozorovat těla v různých pozicích, které připomínají náš každodenní život. Těla jsou zachycena při výkonu sportu i odpočinku. Lze také zjistit, co přesně se děje s naším tělem a orgány, když kouříme nebo požijeme alkohol. Mezi nejvíce odstrašující  exempláře patří plíce kuřáka a játra alkoholika.

Výstava slouží k tomu, aby si lidé uvědomili, jak je jejich tělo zranitelné a že šetrné chování  tělu prospívá. K zachování těl se používá technologie polymerové konzervace. Tento proces způsobí, že se těla v průběhu času nezačnou rozkládat.  Čas preparace se přitom různí: malé orgány  trvá zakonzervovat přibližně týden, ale celý exemplář trvá až rok. Po dokončení správné konzervace tělo vydrží  několik desetiletí.

„Jedinou věc, kterou máme všichni společnou, je naše úžasné lidské tělo. Během staletí ho lékaří zkoumali při operacích a pitvách. Nyní je toto vědění zpřístupněno všem. Naše výstava je tou nejmodernější učebnicí lidské anatomie na světě. Tato výstava navždy změní váš pohled na lidské tělo“, říká Arnold Geller, hlavní tvůrce exponátů výstavy THE HUMAN BODY EXHIBITION.

Přijďte se zblízka podívat, jak vypadá lidská kostra, svalstvo, nervová, dýchací, trávící nebo oběhová soustava. Lístky lze zakoupit v síti TICKETPRO. Cena lístku se různí, proto se můžete více informovat na www.ticketpro.cz . Pořadatelem celé akce je JVS GROUP, která u nás funguje již 12 let.

Zdroje: http://www.bodiestheexhibition.com/

http://www.jvsgroup.cz/

 

Zobrazeno 2779 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste