po., 10. prosinec 2018 20:22

Tradiční udílení herních cen přineslo letos hned několik překvapení

Vyhlášení se v Kalifornském L.A. uskutečnilo už popáté. Vyhlášení se v Kalifornském L.A. uskutečnilo už popáté. Zdroj: https://www.foxsportsasia.com
Los Angeles - Už pátým rokem se ve druhém největším městě USA konalo předávání cen pro nejlepší počítačové, nebo konzolové tituly The Game Awards 2018. Vedle nečekaného vítěze v rámci hlavní kategorie Hra roku, se večer 6. prosince nesl také v duchu nových oznámení z řad pestré škály herních vývojářů.

Bezchybný večer v Microsoft Theater pro westernový hit Read Dead Redemption 2 překazilo až vítězství God of War v kategorii nejlepší herní režie a jeho zisk titulu pro nejlepší hru roku. Druhý díl série pojednávající o konci kovbojských let na divokém západě, který vychází pod taktovkou Rockstar games zvítězil v kategoriích pro nejlepší scénář, soundtrack a audio design. Svou cenu si odnesl také Roger Clark, ten ztvárnil hlavního hrdinu RDR2, Arthura Morgana. Fortnite získal titul pro nejlepší hru, která je stále ve vývoji, Celeste pak vyhrála pozici nejlepšího nezávislého titulu. Česká naděje v podobě VR hry Beat Saber svou nominaci neproměnila.

Ocenění a oznámení se prolínala takřka celým večerem

Vedle několika přídavků pro hry, které už jsou vydané delší dobu, přinesl večer také zcela nové odhalení. Geoff Keighley, moderátor večera, uvedl spoustu nových značek jako: Marvel's Ultimate Alliance 3 exkluzivitu pro Nintendo Switch, Ancestors od tvůrců série Assassin´s Creed, nebo kooperativní sci-fi akci Scavengers. Ovace publika nejvíce sklízely spíše série zavedené, ať už jde o oznámení remaku hry Crash Team Racing, pokračování Dragon Age, Far Cry, nebo Mortal Kombat.

The Game Awards se už pět let pokouší přiblížit udílení filmové akademie a do letošní show tak investovalo více firem než v minulých letech. Po největších konferencích E3 a Gamescomu jde u herních vývojářů o nejžádanější reklamní prostor pro vystavení jejich práce. Na pódiu se vystřídalo několik významných osobností v čele se světově známým skladatelem Hanzem Zimmerem. Orchestr pod jeho taktovkou celé vyhlašování doprovázel. „Všichni jsme v tom společně, musíme světu ukázat, že hry jsou větší a lepší než jiné druhy zábavy. My to víme, ale svět to potřebuje cítit také. Jsem poctěný, že mohu tuto zprávu šířit každý prosinec už pět let. Díky všem!“ uvedl moderátor a pořadatel Keighley po konci přenosu na svém Twitteru. 

Zobrazeno 1564 krát
Naposledy upraveno: út., 11. prosinec 2018 14:55
Pro psaní komentářů se přihlaste