čt., 23. listopad 2023 13:21

Trenér Šilhavý u reprezentace končí

Jaroslav Šilhavý Jaroslav Šilhavý Zdroj: Tadeáš Bednarz
OLOMOUC - Česká republika pojede na Euro, ale nyní už bez Jaroslava Šilhavého a jeho trenérského týmu. Čeští fotbalisté skončili ve skupině druzí za Albánií. Po úspěšném vítězství 3:0 s Moldavskem v Olomouci oznámil dvaašedesátiletý trenér se svým realizačním týmem konec. „Už před zápasem jsme se rozhodli, že pokračovat nebudeme.“ řekl po zápase kouč.

„Přestože teď máme radost, tak už před zápasem jsme se rozhodli, že pokračovat nebudeme. Tlak už byl enormní, někdy jsem to ani nechápal. I to rozhodlo,“ řekl Šilhavý, který trénoval reprezentaci v posledních pěti letech. Připustil, že k jeho rozhodnutí také přispěla kauza tria Kuchta, Coufal, Brabec, kdy reprezentanti navštívili v noci ze soboty na neděli v Olomouci diskotéku a kvůli porušení pravidel mužstva byli vyřazeni. „Nečekal jsem to, hodně mě to ranilo, nicméně už to v nás zrálo nějakou dobu. Tyto události na to měly vliv, ale nebylo to úplně zásadní. Už jsme tu nějaký pátek, ta situace kolikrát eskalovala,“ řekl Šilhavý.

Trenér Šilhavý u reprezentace působil od září 2018. Dovedl ji dvakrát na Euro, na předchozím se s týmem dostal až do čtvrtfinále. V Lize národů český tým dotáhl až k účasti ve skupině A. Pod jeho vedením reprezentace odehrála 59 zápasů s celkovým skóre 81:68, 28 zápasů skončilo vítězně, 10 remízou a 21 prohrou.

„Myslím si, že nějaká práce po nás zůstala a nemusíme se za to stydět. Do Německa je to blízko, takže přijedeme kluky povzbudit,“ dodal nakonec Šilhavý.

Zobrazeno 243 krát
Naposledy upraveno: so., 25. listopad 2023 22:54
Pro psaní komentářů se přihlaste