po., 3. listopad 2014 22:33

Uběhl rok od tragédie v Raškovicích

Petra Kornetová
V úterý 4. listopadu si Raškovice připoměly nešťastnou událost, která v loňském roce otřásla všemi obyvateli obce. V loňském roce tu totiž učitel angličtiny zastřelil místní dívku a jejího dědečka. Tragédie se stala tři dny po dívčiných sedmnáctých narozeninách.

„Dnes by ti bylo krásných 18 let, nikdo na tebe nikdy nezapomene. Pořád na tebe myslíme. Vzpomínáme na tebe. V našich srdcích zůstaneš navždy,“ píší kamarádi Denise vzkazy na internetových stránkách. Zde je přihlášeno přes tři sta lidí, kteří na dívku neustále myslí.

„Denisu jsem znala od dětství. Dalo se s ní dobře popovídat. Měla moc ráda svou rodinu, i když nebyla jejich vlastní,“ uvedla jedna z nejbližších kamarádek. Ozývaly se ale také hlasy, že si o to koledovala, že je to všechno její chyba. „Přála bych si, aby o ní lidí mluvili jenom hezky. Vůbec jí neznali, nedali jí šanci. Dokázala poradit i pomoct. Tohle si nezasloužila. Možná šlápla párkrát vedle, ale to přece může každý. Zasloužila si, aby se z těch problémů mohla poučit, ale ne smrt,“ vzpomíná spolužačka a dlouholetá kamarádka.

Denisa měla údajně poměr s učitelem Ondřejem D. ze střední školy gastronomie a služeb, kde studovala na cukrářku. Vztah se rozhodla ukončit a dokonce muže vydírala, že vše řekne jeho manželce. To Ondřej D. nesl těžce a rozjel se za ní domů. Tam nejprve zastřelil dívčina nevlastního dědečka a zranil babičku. Poté za přítomnosti adoptivní matky Denisu zavraždil. Nedlouho po incidentu se bez odporu vzdal policii.

Foto: Novinky.cz

Zobrazeno 1708 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste