pá., 22. září 2017 23:41

Uber v Londýně v nejbližších dnech dojezdí

Auta Uber se v Londýně už brzy stanou minulostí Auta Uber se v Londýně už brzy stanou minulostí Zdroj: Reuters
Londýn - Dopravní firma Uber má v nejbližších dnech zmizet z londýnských silnic. Informovala o tom během včerejška televizní stanice Sky News. Podle všeho se tak rozhodl správní orgán Transport for London (TfL) poté, co shledal soukromou firmu neschopnou poskytování nabízených služeb. Vedoucím pracovníkům americké společnosti sdělil, že jim licenci s datem vypršení 30. září neobnoví.

Starosta Londýna, Sadiq Khan, ve svém prohlášení na sociálních sítích uvedl, že firma „nevyhovuje standardům, které jsou pro poskytování taxi služeb nezbytné a rozhodnutí plně podporuje".

Společnost, která zaměstnává přes 40 000 řidičů, se rozhodla proti tomuto rozhodnutí postavit a svá práva hájit u soudu. 

Správní orgán města Londýn licenci prodloužil naposledy v březnu 2017, s lhůtou trvání čtyřech měsíců. Transport for London se na fungování firmy zaměřil poté, když firma odmítla pro své řidiče zavést povinné vstupní testy ověřující znalost anglického jazyka, což je mimo jiné nutností k dosažení licence pro standardní taxikáře. Zvyšuje to tak míru bezpečnosti pro zákazníky. Právě to patří k oficiálním důvodům pro zamítnutí žádosti o prodloužení licence.

Generální manažer Uber Londýn, Tom Elvidge, se k celé věci staví odmítavě. Jedná se podle něj o rozhodnutí, které zbaví tisíce řidičů jejich práce a zkomplikuje dopravu obyvatelům Londýna. „Londýňané tak přijdou o pohodlnou a finančně dostupnou formu přepravy," uvádí Elvidge.

Služba na trhu funguje od roku 2009 a ročně ji v Londýně využívá zhruba 3,5 milionu lidí, včetně turistů.  

 

 

Zobrazeno 2740 krát
Naposledy upraveno: st., 27. září 2017 20:20
Pro psaní komentářů se přihlaste