po., 10. listopad 2014 10:23

Vánoce v Olomouci

V Olomouci opět vypukly předvánoční přípravy. Na Dolním náměstí si už teď můžete zabruslit a rovněž vyzkoušet tradiční vánoční punč.

Dobrá zpráva pro všechny bruslaře a bruslařky v Olomouci! Na Dolním náměstí je opět jako již tradičně zpřístupněno ledové kluziště, které je v provozu od pondělí, 3. listopadu. Zabruslit si zde mohou zadarmo všichni od předškoláků až po seniory. Kluziště bude přístupné do konce roku 2014, denně od 9:00 do 22:00. Pokud nemáte brusle, nezoufejte. U ledové plochy totiž stojí půjčovna, kde si můžete na dvě hodiny, za vratnou zálohu 500 korun, pronajmout brusle své velikosti, pouze za nepatrný poplatek 80 korun. „Bruslení na náměstí jsem velice uvítala. Je to příležitost, jak si relaxačně zasportovat a často se zde scházím i se svými přáteli,“ sdělila Petra Kratochvílová, návštěvnice kluziště.

Až vás bruslení omrzí, můžete si předvánoční atmosféru doslova vychutnat také popíjením punče u jednoho ze stánků, které již teď na náměstích Olomouce rostou jako houby po dešti. Během vánočních trhů by jich mělo být až 114 a jejich majitelé slibují skutečnou nadílku různorodého sortimentu vhodného i jako dárek pod stromeček. Těšit se můžete na tradiční výrobky z vlny či ručně vyřezávané hračky ze dřeva.

Vánoční trhy začínají v pondělí, 24. listopadu, v 14:00, přičemž v 18:00 rozsvítí organizátoři slavnostní vánoční strom, stojící u radnice před orlojem. Trhy skončí večer 23. prosince. Do té doby se můžete každý den těšit na zábavný program. V plánu je například hudební vystoupení Kamila Střihavky, Františka Nedvěda či Ivana Hlase. Ze studentských řad se zase představí kapely jako Side Effect a Mistake.

Celý program si můžete prohlédnout zde: www.vanocnitrhy.eu/program

 

Zdroj fotografie: www.idnes.cz

 

 

 

 

 

 

Zobrazeno 2056 krát
Naposledy upraveno: út., 20. leden 2015 19:45
Pro psaní komentářů se přihlaste