so., 15. listopad 2014 11:20

Velká Británie pro děti vytěžila desítky milionů liber

Londýn – Jako každý rok, i letos BBC odvysílala zábavnou show, která se konala ve prospěch charity BBC, Children in Need. Během celého pátečního večera jsme mohli sledovat desítky vystoupení a emotivních klipů, které ukazovaly, jakým nejrůznějším neštěstím mohou rodiny čelit. Jen během večera lidé poslali na účet charity více než 32 milionů liber.

Moderátory celého pořadu byly již známé tváře BBC. Po boku Sira Terryho Wogana, který se této charitě věnuje už od roku 1978, se během večera vystřídaly čtyři hvězdy – modelka Tess Daly, zpěvačka Rochelle Humes a moderátoři BBC Radio 1, Fearne Cotton a Nick Grimshaw.

Opravdu se bylo na co dívat. Kromě muzikálů Karlík a továrna na čokoládu a Pomáda zde vystoupila i řada známých zpěváků a zpěvaček – The Script, One Direction, Susan Boyle, Cheryl nebo Boyzone. Velkým překvapením bylo vystoupení skupiny S Club 7, která společně vystoupila poprvé po deseti letech. Své taneční umění ukázaly týmy profesionálních tanečníků a jejich mladší kolegové v soutěži Strictly Come Dancing, což je britská verze Star Dance aneb Když hvězdy tančí.

„Chtěl bych poděkovat britským obyvatelům za jejich příspěvky a našim zaměstnancům a hvězdám za jejich těžkou práci,“ řekl pro zahraniční deníky na konci pořadu ředitel BBC, Tony Hall, „vím, že vybrané peníze opravdu změní mnoho dětských životů.“

Charita BBC Children in Need, jejímž maskotem je medvídek Pudsey, se televizně vysílá od roku 1980 a od té doby vytěžila více než 600 milionů liber. Vedle příspěvků, které lidé zasílají pomocí SMS zpráv a hovorů, vznikají stovky projektů, které se snaží peníze získat prodejem odznáčků, ručně vyráběného oblečení a jiných výrobků. Peníze se posílají na stovky programů po celém Spojeném království, aby pomohly rodinám s nemocnými, zraněnými nebo jinak znevýhodněnými dětmi.

 

Zdroj obrázku: news.bbcimg.co.uk

Zobrazeno 1486 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste