ne., 24. listopad 2019 15:48

Voráček slavil 200. gól v NHL. Jeho Philadelphia však podlehla Calgary 2:3 po nájezdech

Jakub Voráček v NHL Jakub Voráček v NHL Zdroj: nhl.com
Philadelphia – V sobotu 23. listopadu se odehrál zápas ve Wells Fargo Center ve Philadelphii, kde se proti sobě střetly celky Philadelphia Flyers a Calgary Flames. Na významnou metu dosáhl český útočník hájící barvy Philadelphie Jakub Voráček, který si v zápase připsal svůj dvoustý gól v nejvyšší hokejové lize světa. Nakonec však z tohoto souboje vyšel lépe tým Flames, který přetlačil Flyers 3:2 po samostatných nájezdech.

Sobotní zápas Flyers versus Flames se zprvu vyvíjel lépe pro Philadelphii, když v čase 33:26 upravil skóre útočník Jakub Voráček, který dorazil puk z brankoviště do brány Davida Ritticha. Pro kladenského rodáka to byl pátý gól v sezoně a zároveň dvoustý gól v kariéře v National Hockey League. Na tento gól čekal od 27. října, tedy dlouhých dvanáct zápasů, kdy se trefil naposledy proti New York Islanders.

Střelecké trápení třicetiletého forvarda neuniklo ani trenérovi Philadelphie Alainu Vigneaultovi, který jej přesouval napříč formacemi, aby zjistil, kde se bude Voráčkovi nejlépe dařit.

„Snažíme se Jakea nastartovat. Všem, kteří začali nastupovat s Cootsem (Couturierem), se pak většinou začalo dařit. Doufáme, že to trochu znovu nastartuje i Jakea. Zcela zjevně totiž potřebujeme, aby hrál dobře," vysvětloval Vigneault pro sport.cz.

I přes prolomenou střeleckou smůlu českého útočníka se Philadelphii nepovedlo na domácí půdě zvítězit. Ve třetí třetině se Calgary zprvu podařilo vyrovnat na 1:1 zásluhou Andrewa Mangiapaneho a posléze i na 2:2. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých se prosadil pouze jediný střelec Matthew Tkachuk, jenž bekhendovým blafákem mezi Hartovy betony zpečetil výhru Calgary nad Philadelphií.

Zobrazeno 956 krát
Naposledy upraveno: po., 25. listopad 2019 16:14
Pro psaní komentářů se přihlaste