so., 26. říjen 2019 19:56

Vysoká krejčovina se opět potkala s konfekcí. Giambattista Valli představil kolekci s H&M

Kendall Jenner v ikonických šatech z kolekce Kendall Jenner v ikonických šatech z kolekce Zdroj: Instagram Kendall Jenner
Řím - V pátek večer bylo italské hlavní město Řím plné módních ikon, novinářů, celebrit a známých modelek. V domovském městě návrháře Giambattisty Valliho totiž probíhala přehlídka jeho nové kolekce oblečení, které v sobě spojuje vysokou krejčovinu a obyčejný městský styl. Podobně jako například značka Moschino nebo legendární Karl Lagerfeld spojil italský návrhář síly s konfečkní značkou H&M a vznikla tak kolekce plná barevných a nápaditých modelů. Pro módní fanoušky je vždy spojení velkého návrháře a konfekční značky milá novinka. Modely jsou totiž cenově více než přijatelné.

Celou přehlídku, která se odehrála v dechberoucích sálech galerie umění Doria Pamphilij, zahájila nejlépe placená modelka na světě Kendall Jenner v nyní už ikonických tylových růžových šatech. Celá kolekce je velmi nápaditá, kombinují se v ní různé materiály, střihy, vzory a odstíny mnoha barev. Spojení Valliho a H&M zkrátka velmi příjemně a nenuceně baví. Jde vidět, že práce bavila i samotného návrháře. Celý projekt nazval jednoduše Project <3.

„Představil jsem si dívku z Říma, která se po cestování kolem světa vrací a chce strávit zábavný víkend s přáteli. Podporuji otevřenost a svobodu. Nejsem návrhář, který navrhuje oblečení do práce,” vysvětlil svoji nápaditost Valli. Také vedení švédské značky H&M je se spoluprací náramně spokojeno. „Myslím, že všichni, kdo si tuto kolekci koupí, budou šťastni, že jsou jedním z Valliho děvčat nebo chlapců,” uvedla kreativní ředitelka značky Ann-Sofie Johansson.

Celosvětově se kolekce začne prodávat online 7. listopadu na stránkách H&M a dá se očekávat, že ceny nebudou tak vysoké, jako to bývá u ostatních Valliho modelů z haute cotoure kolekcí. Proto se také série orientuje spíše na mladší módní nadšence, kteří si ji budou moci dovolit.

Zobrazeno 1326 krát
Naposledy upraveno: po., 28. říjen 2019 22:24
Pro psaní komentářů se přihlaste