×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1546
po., 27. duben 2015 18:52

Ženská sportovní elita v Čechách? Po dlouhém čekání znovu realita!

Pět let. Přesně takovou dobu se musela země ve středu Evropy obejít bez tenisového turnaje té nejvyšší kategorie. Začíná WTA Sparta Prague Open 2015. Pro ty, kteří se ve sportovní terminologii nevyznají - WTA je zkratka Women's Tennis Association, neboli Ženská tenisová asociace.

 

Mnoho lákadel nabízejí antukové dvorce v pražské Stromovce od 27. dubna do 3. května. Ředitelka turnaje, organizátorka a lobbistka Petra Černošková udělala s rozpočtem divy a proměnila letošní tenisový ročník v setkání snad všech hráčů, jejichž jméno u nás i ve světě něco znamená. Jediné jméno, které budete během akce postrádat, je Petra Kvitová. Ta se bohužel této tenisové události nezúčastní.

Je libo obrovská naděje světového tenisu Karolína Plíšková, stálice Lucie Šafářová, v neskutečné formě se prezentující Carla Suarézová nebo snad grandslamová vítězka Světlana Kuzněcová? Příznivci špičkového tenisu si rozhodně přijdou na své. Kuzněcovou ale seznam hráček rozhodně nechybí. Těšit se můžete i na Barboru Strýcovou, Belindu Benčičovou, Tsvetanu Pironkovou, Camilu Giorgiovou nebo třeba Andreu Hlaváčkovou. Kvůli zotavování se po operaci musela účast odvolat Slovenka Dominika Cibulková.

V areálu Sparty pořadatelé upravili další dva dvorce, aby vyhovovaly parametrům WTA. Kromě toho se jim podařilo zvednout kapacitu centrkurtu na 2500 míst. „Máme silné portfolio českých hráček, které takový turnaj u nás chtěly. Z pořádání akce ITF víme, že areál i tým mají na to turnaj zorganizovat. Také je pro nás důležité, že máme podporu českého tenisového svazu i hlavního města Prahy. Je třeba říci, že v zákulisí udělala velkou práci Lucka Šafářová z pozice své funkce v jedné z komisí WTA,“ prozradila organizátorka turnaje Petra Černošková. Celá akce je sice ve stínu kvapem se blížícího hokejového MS, ale v žádném případě by neměla uniknout pozornosti nadšených tenisových fanoušků. Možná i právě proto zvolili pořadatelé volný vstup, a dokonce zajistili kyvadlovou dopravu od stanice metra Holešovice.

Zdroj fotografie zde.

Zobrazeno 1433 krát
Naposledy upraveno: st., 29. duben 2015 17:17

Pro psaní komentářů se přihlaste