út., 1. prosinec 2015 02:44

Životní prostředí ve filmu. Ekofilm 2015

Brno - Filmové festivaly přitahují v poslední době velkou diváckou pozornost. V uplynulých dvou měsících proběhlo několik filmových akci, například Cinema Open, Festival dokumentárních filmů v Jihlavě, Queer film festival v Brně, nebo třeba Mezinárodní festival outdoorových filmů. Prosinec nám nabídne poslední festivaly tohoto roku. Kromě přehlídky animovaného filmu v Olomouci se v Brně pořádá festival Ekofilm.

Ekofilm, mezinárodní festival o životním prostředí, odstartuje třetího prosince svůj 41. ročník. Diváci se můžou těšit nejen na filmy s ekologickou tematikou, ale i na řadu workshopů, výstav, koncertů a přednášek. Tento ročník se poprvé koná v Brně a nabízí také novou dramaturgii. "Letošní ročník Ekofilmu bude výjimečným a věříme, že i nejlepším ve své čtyřicetileté historii," řekla mluvčí festivalu Blanka Kramolišová. Návštěvníci si můžou vybrat z 90 filmů a 20 doprovodných akcí.

Soutěžní sekci festivalu tvoří dvě kategorie. První z nich obsahuje 25 snímků s environmentální tematikou. Druhá kategorie se zaměřuje na filmy přírodního a kulturního dědictví, předvede taktéž 25 snímků.

Letošní ročník Ekofilmu je zaměřen na hojně diskutovaná témata - Odpady a Třídění odpadu. Dramaturgie vybrala několik snímků, které se na toto téma zaměřují a tvoří tak hlavní tematický blok festivalu. Všechny akce festivalu jsou zdarma, hradí je ministerstvo životního prostředí.

Součástí festivalu je i možnost zúčastnit se několika debat s filmovými tvůrci či s významnými osobnostmi z oboru ekologie. Na festivalu bude mít několik snímků i své světové premiéry, diváci tak mají jedinečnou možnost vidět některé filmy s předstihem.

Akce startuje ve čtvrtek 3. prosince a promítá se hned v šesti brněnských kinosálech. Zakončení festivalu proběhne v úterý 5. prosince.

Více informací o Ekofilmu a celý program najdete na www.ekofilm.cz.

Zobrazeno 2645 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:55
Pro psaní komentářů se přihlaste