po., 16. duben 2018 00:02

Start sezóny se Golemům nevydařil

utkání Golems - Dietos utkání Golems - Dietos Zdroj: Jan Salač, facebook Zlin Golems
Zlín – Třetí dubnová neděle patřila prvnímu zápasu východní části letošní třetí ligy amerického fotbalu, kde se představují hráči univerzitního týmu Zlín Golems. Bohužel na domácím Stadionu mládeže nestačili na Šumperk Dietos. Svou třetí sezónu v lize bohužel otevírají prohrou.

V prvním poločase se prosazovali především útočníci šumperských Dietos. Těm se podařilo položit dva touchdowny, jeden potvrdit kopem, a tak se stav pro první poločas zastavil na třinácti bodech pro hosty a nule pro domácí. 

Na začátku druhého poločasu se Golemům povedl skvělý zákrok, totiž touchdown z obrany, tzv. pixsix. „Je to úplně jiný pocit, než kdyby se to stalo útoku, který si pro touchdown vyloženě jde. U nás to bylo spíš překvapení,“ uvádí s úsměvem hráč zlínského týmu Libor Kožík, jenž se o první touchdown zasloužil. „Bodů jsem za svou kariéru získal dost, ale tohle se mi stalo poprvé. Zahlédl jsem sice flag (praporek, který rozhodčí zahazuje do hřiště při porušení pravidel), ale doufal jsem, že to nebyla chyba našeho hráče a potvrdilo se,“ dodává. O druhý touchdown ve zlínském podání se postaral Marek Nieslanik. Následné potvrzení útokovou akcí přineslo Golemům celkem osm bodů, šumperský protivník však opět zvýšil bodový náskok a i přes zákroky obrany a útočné akce se již Golemům skórovat nepodařilo.

„Fanoušci byli vynikající, první zápas sezóny a navíc doma, k tomu není co dodat. Bohužel jsme prohráli, myslím že spoluhráči přestali po prvním poločase věřit ve vítězství. Doufal jsem, že mým touchdownem se nadšení vrátí, ale bohužel nastalo pár chyb, které celý zápas rozhodly,“ říká k atmosféře utkání zlínská sedmadvacítka Kožík.

Zápas byl divácky velice atraktivní, nechyběly skvělé zákroky na stranách obou týmů. Od vítězství dělilo Golemy pouze deset bodů, klání skončilo 25:15 pro šumperské Dietos, kterým se podařilo do endzóny dostat celkem čtyři touchdowny. Další domácí utkání odehrají Golemové proti českobudějovickému týmu Budweis Hellboys v neděli 17. června. Nyní je však čeká příprava na zápas s třineckými Sharks, který proběhne také v neděli, 22. dubna.

Zobrazeno 1946 krát
Naposledy upraveno: st., 18. duben 2018 09:34
Kristýna Sudková

To, že nepoznám levou a pravou stranu, ještě neznamená, že nevím kam jít.

Pro psaní komentářů se přihlaste