so., 14. březen 2020 14:21

Zpěvačka Eva Pilarová zemřela v náručí svého muže

Vždy usměvavá Eva Pilarová Vždy usměvavá Eva Pilarová Zdroj: Novinky.cz
Praha- Ve věku osmdesáti let zemřela uznávaná zpěvačka Eva Pilarová. Byla to jedna z nejznámějších osobností Česka ve druhé polovině 20. století a také čtyřnásobná vítězka divácké ankety Zlatý slavík v kategorii zpěvaček. 

Zdravotní potíže Evy Pilarové začaly v roce 2018, kdy si neštastně při pádu u sebe doma zlomila stehenní kost a rameno. Zranění bylo natolik vážné, že ji následně upoutalo na lůžko a podstoupila operaci. Ač byla Pilarová plná elánu, musela v říjnu roku 2019 opět na operaci kvůli plánovaného zákroku na ledvině. O několik měsíců později zpěvačka na selhání ledvin podlehla. Do poslední chvíle u ní byl o třináct let mladší manžel Jan Kolomazník, dovolily mu to řádové sestry. „Děkuju jim za to. Je to strašně těžké, byli jsme spolu pětatřicet let ,“ svěřil se Kolomazník.

Zpěvačka s unikátním hlasovým rozsahem tří a půl oktáv zažila svou nejslavnější éru na přelomu 60. a 70. let v divadle Semafor. V těchto letech byla téměř stejně populární jako dnes už taktéž zesnulý Karel Gott, celoživotní přítel, se kterým nazpívala známý duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd. 

Pilarová se narodila 9. srpna 1939 v Brně. Zpívala už od dětství. Primárně začala navštěvovat dětský chrámový sbor u sv.Tomáše a poté se rozhodla studovat na brněnské JAMU operní zpěv. Záhy nastoupila do již zmiňovaného divadla Semafor. Tam vystupovala například s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Po sérii zákazů a pracovních omezení podepsala Antichartu, po sametové revoluci se za její podepsání veřejně omluvila. Dne 28. října 2009 získala Medaili Za zásluhy. 

 

Zobrazeno 1023 krát
Naposledy upraveno: po., 16. březen 2020 21:10

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste