Filtrované články podle data: úterý, 19 listopad 2019

Česká republika - Poslední z Aporveru nese nálepku nejdražšího českého filmu, ačkoliv se ještě nestihl natočit. Nyní jde do dražby za 18 330 000 korun, kvůli nezaplaceným dluhům a následné insolvenci. Policie navíc zasáhla ještě před dokončením filmu a obvinila 3 tvůrce z dotačních podvodů.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Mladý, a přesto velmi úspěšný. Právě tak by se dal popsat šetnáctiletý šachista Pavel Hampl, rodák z Choliny na Olomoucku, který objíždí turnaje po celé České republice a poráží i mnohem starší a zkušenější soupeře. Říká, že největším úspěchem je absolutní výhra, jelikož remíza nebo porážka znamená jenom jedno – nemáte na to.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Přerov - Režisér trezorového filmu Všichni dobří rodáci zemřel 15. listopadu ve věku 93 let po celkovém selhání organismu. Jeho filmové snímky se zapsaly do historie české kinematografie. Svou celoživotní tvorbou si získal mezinárodní věhlas.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA
Česká republika – Národní potravinová sbírka i letos vyzvala občany k projevu solidarity s lidmi, kteří nemají dostatek prostředků na základní potraviny či drogerii a k darování těchto nezbytných produktů prostřednictvím potravinových bank. Premiérově se uskutečnila podruhé za jeden rok.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Valašské Meziříčí – Valašská obec se počtvrté připojuje k akci Noc venku. Ve čtvrtek 21. listopadu bude tamní charita zaštiťovat celorepublikovou akci, v rámci které si účastníci vyzkouší, jaké je to být bez domova. Vstupné je jedna konzerva s jídlem.
Zveřejněno v: ZPRÁVY
Toronto - Jen dva Češi se mohou pyšnit prestižním oceněním, přijetím do síně slávy nejslavnější hokejové soutěže. Slavností ceremoniál proběhl v noci z pondělí na úterý v rámci utkání Toronto – Boston. Rodák z Hodonína je tak vedle Dominika Haška druhým Čechem mezi legendami NHL. 
Zveřejněno v: ZPRÁVY
út., 19. listopad 2019 01:39

I v Plzni opadalo podzimní listí

Podzim je zvláštní období. Umí být krásný, plný barev. Na druhou stranu je i temný, chmurný a plný deště. Taková je kapela Zvíře jménem Podzim. V sobotu hráli v Plzni a přivezli s sebou nával alternativní hudby, melancholie a k tomu jako nášup poutavou vizuální show.
Zveřejněno v: PUBLICISTIKA