Vytisknout tuto stránku
st., 22. březen 2023 11:03

Colours of Ostrava 2023 oslaví druhé kulaté narozeniny ve velkém stylu

Loňské Colours stejně jako vždy zářily barvami Loňské Colours stejně jako vždy zářily barvami Zdroj: Zdenko Hanout, Michal Augustini, Filip Kůstka, Petr Piechowicz
Letošní výroční 20. ročník oblíbeného festivalu v Ostravě odstartuje 19. července 2023 a nabídne 4 dny plné hudby nejen ze zahraničí, ale i z československé scény. Návštěvníci se jako vždy mohou těšit na multižánrový zážitek doplněný bohatým doprovodným programem.

V červenci se v Ostravě v Dolních Vítkovicích fanoušci dočkají dalšího ročníku festivalu Colours of Ostrava, který kromě méně známých umělců představí i velké hvězdy, mezi které patří například kapela One Republic, rapper Macklemore, zpěváci jako Niall Horan a Tom Grennan nebo zpěvačka Ellie Golding. Festival navštíví i africká superstar Burna Boy. Kromě zpěváků se návštěvníci mohou těšit třeba na nejrychlejšího klavíristu na světe Lubomyra Melnyka. Zaostávat rozhodně nebude ani československá scéna, kde posluchače přivítají hvězdy jako jsou Ben Cristovao nebo Ewa Farna. Vystoupí kapely Monkey Business, Vypsaná fixa nebo Zrní. Festival nabízí také doprovodný program, kterým jsou divadla, workshopy, diskuse nebo filmy.

Jako každý rok mají účastníci možnost pronajmout si místo pro stan nebo karavan v campu a spát tak blízko areálu. Letos pořadatelé představují novinku, Tent inn village, což jsou rovnou postavené stany přibližně sto metrů od festivalu a návštěvníci se tak nemusí starat o stavění svého stanu a rovnou se můžou zapojit do nabitého programu. Stany jsou vždy pro dvě až tři osoby. V nabídce najdete taky luxusní stany Chill Village pro pět osob.

Poprvé se festival konal v roce 2002 na Černé louce a na ulici Stodolní. Prvního ročníku se zúčastnilo více než 300 umělců. Postupně se festival přesouval na různá místa v Ostravě, třeba na Slezskoostravský hrad. Od roku 2012 našel své působiště v areálu Dolních Vítkovic. Festival se kromě dvouroční pauzy kvůli Covidu-19 pořádá každoročně a na podiích se vystřídaly za 19 let hvězdy jako Imagine Dragons, Kygo, Mika, The Cranberries a mnoho dalších. Colours of Ostrava je držitelem cen Anděl, několikrát získal ocenění za nejlepší hudební akci roku nebo získal ocenění Czech Superbrands 2015.

Zobrazeno 874 krát
Naposledy upraveno: út., 28. březen 2023 11:56
Amálie Bártková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste