st., 24. duben 2024 02:30

Jiří Procházka chce odvetu o titul. Šampion Pereira je proti

Jiří Procházka vítězí na UFC 300 Jiří Procházka vítězí na UFC 300 Zdroj: UFC.com
Český zápasník Jiří Procházka zazářil na akci UFC 300 v Las Vegas proti rakouskému Rakićovi a stal se tak novou jedničkou v polotěžké divizi, což zvyšuje naděje na odvetu s šampionem Alexem Pereirou. Pereira ale zvažuje přechod do těžké váhy a kvůli zranění zavrhl brzký návrat na květnovém UFC v jeho rodné Brazílii.

Neuběhly ani dva týdny, kdy český bojovník Jiří Procházka porazil rakouského Aleksandra Rakiće na UFC 300 a opět naznačil své ambice mířící k odvetě o titul. Původní zápas o titul mezi Procházkou a Pereirou proběhl na UFC 295 v listopadu minulého roku, kdy Procházka prohrál ve druhém kole. Nyní se snaží prosadit odvetný zápas. „Chci bojovat se šampionem,“ řekl Procházka hned po svém vítězství nad Rakušanem.

„Začínám to brát vážně, protože tohle je pro mě něco, čeho chci dosáhnout. A když něco chci, tak to prostě dokážu. Sledujte mou cestu, na níž se musím ještě trochu zlepšit, abych se nenechal tolik trefovat a rozpoutal dokonalou bouři. Pereira si byl v New Yorku vědom, že na něj mám recept,“ tvrdí sebevědomě český bojovník.

Brazilec má ale v nejbližší době úplně jiné plány. Pereira ihned po vítězství nad Američanem Jamahalem Hillem prozradil zájem o přechod do těžké váhy. Ačkoliv návrat do klece plánoval již na UFC 301, které se bude odehrávat v jeho rodné Brazílii, tak se zde objeví pravděpodobně pouze jako divák. „Představoval jsem si ten nejlepší scénář, ale mám dva zlomené prsty na noze. Je to složité. Ideální bylo zápasit v těžké váze na turnaji UFC 301 a pak dát příležitost někomu bojovat o pás v polotěžké divizi. To byla moje prvotní myšlenka,“ tvrdí Pereira.

Na rozdíl od Procházky, Brazilec ani po odvetě netouží a spíše by uvítal nového soupeře. „Co se týká dalšího protivníka, nezáleží to na mně. Pokud by to tak bylo, chtěl bych někoho, kdo představuje výzvu a s kým jsem se ještě nepoměřil. Nechci opakovat stejné soupeře, ale chtěl bych nové výzvy.‘‘ tvrdí Pereira.

Je tedy nepravděpodobné, že bychom mohli v blízké době vidět odvetný zápas. Českému zápasníkovi se spíše teď nabízí Rus Magomed Ankalajev nebo neúspěšný vyzyvatel o titul Jamahal Hill. Procházka a jeho tým má ale jasno. Chtějí se co nejdříve opět přiblížit k titulu. Trenér Procházky Karaivanov zdůrazňuje potřebu urychleného postupu k titulu, ale zároveň naznačuje, že pokud nebude žádná vůle ze strany týmu Pereiry, bude nutné situaci řešit, aby další zápas nebyl až příští rok.

Zobrazeno 163 krát
Naposledy upraveno: st., 24. duben 2024 21:15
Pro psaní komentářů se přihlaste