Vytisknout tuto stránku
út., 30. říjen 2018 21:04

Čas luštitelů opět přišel

Poslední letošní knižní šifra je v plném proudu. Poslední letošní knižní šifra je v plném proudu. Zdroj: martinus.cz
 Fanoušci internetového knihkupectví Martinus se mohou opět zapojit do již tradiční Knižní šifry, a to od 29.10 až do 7.12. Kdo se zúčastní, má šanci vyhrát až 128 knih a rozšířit si přitom povědomí o titulech.

Jediné, co člověk musí udělat, aby se do soutěže dostal je přihlásit se svou emailovou adresou přímo na odkazu, který najde na stránce Martinusu, a poté se hned může pustit do luštění. Při úspěšném řešení  soutěžícímu nahoře na obrazovce začnou přibývat knihy, a podle jejich počtu pozná kolik přesně knih může v danou chvíli vyhrát. Po skončení soutěže bude vylosovaný výherce, který dostane svou odměnu v podobě dárkových poukazů na 250 Kč a může si vybrat knihy dle vlastního výběru.

Díky těmto Knižním šifrám se lidem do povědomí dostane nejen mnoho nových, ale i starších knih, kterými si mohou rozšířit svou knihovnu. Také se mohou seznámit s jinými soutěžícími ve skupinách na sociálních sítích či jiných internetových platformách, kde si hráči velice aktivně pomáhají s luštěním. A možná právě proto láká tato soutěž rok od roku více lidí.

Na webové stránce Martinus mají Knižní šifry dlouhou historii. První šifru tohoto typu mohli luštitelé vyzkoušet už v roce 2015. Soutěž probíhá tak, že se každý den odkryje část obrázku a poté se z ní musí uhodnout co nejvíce knih. V průběhu roku se však šifer objevuje víc a mají různý průběh. Na začátku tohoto roku například mohli luštitelé hádat názvy knih podle pantomimy, kreseb či slovního popisu od různých jak českých, tak slovenských osobností. V rámci hry se také objevují tajné bonusy, které se většinou ptají na něco konkrétního z daných titulů.

 

Zobrazeno 1458 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. listopad 2018 20:21
Karolína Manová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste