Vytisknout tuto stránku
st., 2. listopad 2016 20:23

Oblíbená úsovská Sypačka možná končí

Prostor, kde hraje kapela. Prostor, kde hraje kapela. Zdroj: Martin Ticháček
Úsov - Úsovská sýpka je poslední léta mezi místními občany nechvalně známá. Dvakrát do roka si v ní totiž užívají své oblíbené hudby vyznavači punku z širokého okolí. V pátek 7. října organizátoři pořádali akci s názvem Sypačka již popáté. Možná naposledy.

Tradičně se podařilo přilákat kapelu zvučnějšího jména, kterou doplnily skupiny z Úsova a okolí. Kapelou, která měla tentokrát na sýpku přilákat posluchače, byla Dukla Vozovna. Známou punk-rockovou skupinu z Pardubic doplnili členové z kapel Zlomenej kakktus, Hádramašmátrá a Železný zábradlí.

Návštěvníci byli s podzimní Sypačkou spokojeni, na rozdíl od pořadatelů. „Tahle akce se moc nepovedla, protože přišla studená fronta a byla hrozná zima. Platících lidí bylo asi devadesát. Náš průměr je 140 platících a sám jsem očekával, že dorazí 150 až 180 lidí, takže jsme prodělali,“ řekl Martin Ticháček, jeden z hlavních organizátorů akce.

Sýpka je ve špatném stavu

Vzhledem k chátrajícímu stavu sýpky je možné, že akci pořádal naposled. „Nemůžu zatím říct, jestli tohle byla poslední akce. Sýpka je staticky nestabilní a v horních patrech se nesmí chodit. Už začínám mít strach tam něco dělat. Něco se stane a já půjdu sedět,“ pokračuje s úsměvem ve tváři Ticháček. „Pokud budeme pokračovat, popřemýšlíme o změně data. Chtěli bychom to přesunout na teplejší měsíce. Změna místa hrozí jen v případě, že bychom se rozhodli pořádat open air festival,“ dodal a odmítnul spekulace, že by akci přestěhoval do úsovského kulturního domu.

Chybí sponzor

Martin Ticháček pořáda Sypačku společně se svým bratrem. Jejich počáteční nadšení však už není tak veliké jako na začátku. „Důvod, proč ze mě takové to počáteční nadšení vyprchává, je ten, že hodně kamarádů z Úsova slíbili, že přijdou a nakonec nedorazili. Pak sedí v hospodě a stěžují si, že se v Úsově nic neděje,“ popisuje své zklamání z přístupu některých kamarádů. Zároveň však přiznává, že se mu v hlavě rodí nápady na další Sypačku, i když bez potřebné finanční podpory to zřejmě nepůjde. „Bez nějakého sponzora akce dělat nejde. Pokud se najde někdo, kdo by přispěl kořalkou, sudem piva nebo deseti kilogramy klobás, bude to super. Na propagaci by se nám zase hodilo, kdyby nám nějaká tiskařská firma tiskla plakáty. To vše by nám ušetřilo peníze, které bychom mohli investovat třeba do kapel,“ dodává na konec.

Akce na sýpce pořádají bratři Ticháčkové už třetím rokem. Dokázali přilákat kapely jako Werglův Pjos, Elektrïck Mann, Burani z New Jersey nebo právě Dukla Vozovna.

Zobrazeno 2532 krát
Naposledy upraveno: so., 5. listopad 2016 11:35
Michal Hlaváč

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste