st., 5. květen 2010 20:28

31:0 - zápas zralý na ručník

Olomouc - Necelé tři stovky diváků mohli dnes odpoledne přihlížet nevídanému debaklu juniorských florbalistek Lotyšska v zápase proti  Švédsku. Blonďaté severské favoritky se svými soupeřkami neměly slitování a doslova je smetly z palubovky. Lotyšky tak mají po dvou zápasech hrozivé skóre 1:39!

Rozhodnuto o vítězi bylo už v páté minutě, kdy Švédky zvyšovaly na rozdíl tří branek. V první třetině pak přidaly dalších šest, Lotyšsko v tu chvíli bylo zralé na ručník. Místo uspokojení a šetření sil ale švédské hráčky pokračovaly ve vysokém tempu i ve druhé části hry a chvíli to vypadalo, že padne i rekord šampionátu (34:1), zvláště, když v osmatřicáté minutě zvýšila Lindgrenová už na 22:0.

Ve třetí části Švédky přeci jen polevily v nasazení, i tak ale dokázaly zdecimovaným soupeřkám nasázet dalších 9 branek a vyhouply se tak do čela skupiny B. Ve prospěch seveřanek hovořil jasně i poměr střel, málo vídaných 63:6!

Lotyšsko se navíc zítra utká s výběrem Finska. Po úvodní remíze Švédek právě s týmem Finska tak o vítězi skupiny bude pravděpodobně rozhodovat skóre, můžeme tedy očekávat další gólové hody.

Zobrazeno 3681 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste