čt., 16. listopad 2023 15:34

„Akcička. Nevěděl jsem, o co se bude jednat,“ říká člen Mladého ANO Tomáš Gros v kauze vylepení plakátů na Krajském úřadu Středočeského kraje

Česká republika - Vedení Středočeského kraje se obrátilo na policii, které předala kamerové záznamy poté, co se v prostorech úřadu objevily plakáty proti hejmatmance Peckové. Na kamerách byl zachycen Daniel Köppl a Tomáš Gros, kteří teď čelí trestnímu oznámení.

„Myslel jsem, že to upadne rychle. Vůbec mě nenapadlo, že to ještě vyjde na povrch,“ uvedl Tomáš Gros (Mladé ANO), který je jako doprovod marketéra hnutí ANO Daniela Köppla na kamerových záznamech Krajského úřadu Středočeského kraje. Pár hodin před zasedáním středočekého zastupitelstva dne 30. října se v prostorech úřadu objevily plakáty, které spojují hejtmanku Petru Peckovou (STAN) s kriminální kauzou Dozimetr. 

Serveru Neovlivní Köppl řekl, že mladíka nezná. „Nevím, kdo to je. Kouřil jsem před budovou a on mě oslovil, jestli bych ho dokázal dostat do úřadu. Tak jsem to udělal. Byl to nějaký student, ale neznám ho,“ řekl marketér. Přitom ale kamerové záznamy ukazují, že obálku s později vylepenými plakáty, nejdříve držel Köppl a dalé se s ní pohyboval po úřadě mladý Gros, který je podle sociálních sítí silně spojený s hnutím ANO a svůj čin nyní přiznává. „Akcička, která měla upozornit. Nevěděl jsem, o co se bude jednat. Köppl mě zná, jenom se to neříká,“ uvedl mladík pro Pres.

Oba muži zachycení na kamerách nyní čelí dvoum trestním oznámením, jedno ze strany KÚSK a druhé za osobu Peckové pro pomluvu a lživé obvinění. Celá záležitost byla předána k řešení policii.

Gros uvedl pro Seznam Zprávy, že má zakázáno mluvit a odmítal odpovědi. Vyjádřil se, že bude odpovídat pouze alternativním mediím, za které v rozhovoru pro Pres označil XTV.

Zobrazeno 748 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2023 12:47
Pro psaní komentářů se přihlaste