ne., 7. prosinec 2014 10:44

Al-Káida přišla o jednoho z velitelů při vojenském útoku

Islámábád – Vojenská operace Pákistánské armády stála život jednoho z šéfů teroristické organizace Al-Káidá, Adnana Šukridžumu. Jejím důvodem bylo původně podezření ze zadržování rukojmích. Následně se ale potvrdila přítomnost teroristy. Ten byl také na žebříčku nejhledanějších teroristů FBI.

Pákistánská armáda zorganizovala vojenskou operaci na hranici mezi Pákistánem a Afghánistánem. Po ní brzy z rána dne 6. prosince přišel o život Adnan Šukrídžuma a další dva radikálové. Šukrídžuma byl jedním z nejhledanějších teroristů světa a jedním z velitelů teroristické sítě Al-Káidy. Při akci přišel o život i jeden pákistánský voják.

Původním důvodem vojenské akce bylo podezření, že jsou na místě drženi čínští rukojmí. Později bezpečnostní složky zjistily, že se na místě nachází i známý terorista. Při zásahu začali první střílet ozbrojení teroristé. Vojáci palbu obětovali a zastřelili jejich vůdce.

Adnan Šukrídžuma byl na žebříčků nejhledanějších teroristů FBI. Na jeho dopadení byla vypsána odměna pět milionů dolarů. Devětatřicetiletý terorista ze Saudské Arábie žil v minulosti 15 let v USA a před několika lety se stal šéfem sekce Al-Káidy zodpovědné za plánování útoků po celém světě. (JM)

Foto: www.lidovky.cz

Zobrazeno 1375 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 17:58
Pro psaní komentářů se přihlaste