út., 26. březen 2024 23:04

Americké rapové duo Suicideboys oznámilo nové album, vyjde v červnu

Ruby da Cherry a Scrim Ruby da Cherry a Scrim Zdroj: Instagram Suicideboys, autor Dillon Dreiling, @dill35mm
USA - V březnu přidalo americké rapové duo na svůj Instagram příspěvek ohlašující nové album. Bude se jednat o čtvrté studiové album dvojice z New Orleans. Ponese název New World Depression a vydání je plánované na 14. června 2024.

I přesto, že se neworleanská dvojice činí a už několik let přináší svým fanouškům každý rok novou hudbu, album v pravém slova smyslu nevyšlo od roku 2022. V témže roce Suicideboys představili své třetí a doposud poslední studiové album Sing Me a Lullaby, My Sweet Temptation. Od té doby se dvojice soustředila převážně na menší projekty, jako byly například v roce 2023 EP s názvem Ying Yang Tapes nebo Dirtynasty$uicise z prosince roku 2022.

To se však změnilo 11. března, kdy na svém Instagramu oznámili datum vydání nového alba. Bude se jmenovat New World Depression a vyjde na hudebních streamovacích platformách 14. června. Bude se skládat ze 13 nových skladeb z čehož jedna z nich je pokračováním dlouhotrvající série písní Kill Yourslef, ta v nadcházejícím albu ponese číslici V. Stane se tak možná vyvrcholením série, která trvá od roku 2013, když v jejich prvním společném EP Kill Yourself Part I: The $uicide Saga vyšla právě první skladba této série. Co se však týče nádechu a zvuku nadcházejícího alba můžeme jen hádat. Suicideboys si sice drží za celou dobu své kariéry určité vzorce, ale převážně v posledních letech jim experimentování není cizí.

Suicideboys je americké rapové duo bratranců Scotta Anthonyho Arceneaux Jr. (Scrim) a Arista Normana Petrou (Ruby da Cherry) z New Orleans. Oba členové uskupení měli co dočinění s hudbou i dříve, v roce 2014 se však spojili právě do uskupení Suicideboys. V témže roce začali vydávat hudbu na platformě SoundCloud a brzy se dostali do čela undergroundové hip hopové scény. V roce 2018 vydali své debutové studiové album I Want to Die In New Orleans, se kterým se dostali do top 10 americké Billboard 200. Od samého začátku vydávají hudbu pod svým vlastním labelem G*59 records (Grey 59), do kterého nyní patří pět dalších tvůrců. Díky tomu, že hudbu vydávají pod svým vlastním labelem, je duo v dnešní době největším samostatným hudebním tvůrcem. Jak možná už název skupiny napovídá, v jejich tvorbě většinou nenajdete nic příjemného. Hlavními motivy v jejich tvorbě jsou převážně deprese a závislost. Oba členové byli dříve závislí na drogách, což se projektovalo do jejich tvorby. Z tohoto důvodu také skupina trvale čelí kritice mainstreamové části hudebního průmyslu.

Zobrazeno 71 krát
Naposledy upraveno: po., 8. duben 2024 21:11

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste