pá., 17. duben 2015 17:07

Anděly ovládla Langerová, odnesla si čtyři

Praha - Vřelá atmosféra plná živé hudby a emocí. Takový byl již čtyřiadvacátý ročník slavnostního předávání Ceny Anděl, který se konal ve čtvrtek 16. dubna v pražském divadle Karlín.

 

Slavnostním večerem provázel moderátor Leoš Mareš, který Ceny Anděl uváděl již podruhé. Nejúspěšnějším interpretem byla podle odborné poroty zpěvačka Aneta Langerová, která si odnesla hned čtyři sošky.

Ceny se rozdávali v sedmi kategoriích a jako první byla na řadě skupina roku, kde byli nominovaní Zrní, Vypsaná fixa a Chinaski. Cenu si nakonec odnesla poslední zmíněná kapela, která se svým albem Rockfield oslovila porotu nejvíce. Jako oběv roku byla vyhlášena skupina Jelen, která za sebou nechala spolunominované Monikino kino a Voxela.

Zpěvákem roku se stal Michal Hrůza, který cenu převzal za bouřlivého potlesku publika. Hrůzu v červenci minulého roku napadli v Ostravě a byl několik dní v umělém spánku s podezřením na trvalé ochrnutí. Nejprodávanějším albem roku 2014 bylo Proměnamě od Tomáše Kluse, který se slavnostního večera nezúčastnil, protože natáčí desku, avšak poděkoval skrze videonahrávku.

Největší hvězdou večera byla bezpochyby zpěvačka Aneta Langerová. Ta si odnesla sošky anděla za klip, skladbu, album a zpěvačka roku. "Přátelé, ta deska se jmenuje Na Radosti, tak mějte radost. My ji teď máme díky vám. Děkujeme moc," popřála Aneta Langerová po převzetí Anděla za Album roku.

Vrcholem večera bylo uvedení další hudební hvězdy do Síně slávy. V letošním roce byla mezi hudební hvězdy zařazena Hana Zagorová. "Chtěla bych poděkovat akademii, všem spolupracovníkům, senzačním lidem i těm příšerným, protože mě všichni posunuli někam dál. A pak také mým fanouškům, protože nebýt nich, tak bych tady určitě nestála," pronesla osmašedesátiletá zpěvačka.

Obrázek: cenyandel.cz

Zobrazeno 1611 krát
Naposledy upraveno: po., 20. duben 2015 20:47
Pro psaní komentářů se přihlaste