pá., 12. prosinec 2014 06:27

Astana čelí obvinění z dopingu. V dokumentaci policie figuruje i Vinokurov a Kreuziger

Italský deník Gazzetadello sport přišel s odhalením o užívání dopingu, ve kterém je údajně zapletených 38 cyklistů z ukrajinské stáje Astana. Tam mělo údajně probíhat systematické braní nepovolených látek jejich jezdců. Ve spisech figuruje jméno také Romana Kreuzigera.

"Jsem vyšetřovaný a nevím o tom? Neřeším, nejedu v tom. Svědomí mám čisté. Nikdy jsem nedopoval," reagoval okamžitě na obvinění český cyklista na svém twitterovém účtu. V celém případu se objevuje jméno také doktora Michaela Ferrariho. Ten kdysi podával podpůrné látky i Lanci Armstrongovi. Kvůli tomu dostal doživotní zákaz působení ve sportu. Ferrari pravděpodobně spolupracoval s Vinokurovem, bývalou cyklistickou hvězdou, která čelila obvinění z dopingu v roce 2007. "Vinokurov je jedním z Ferrariho mužů. Téměř celý tento kazašský tým, celkem 17 jezdců, je pod Ferrariho dohledem," citoval deníkGazzeta z dokumentace policie.

Světem cyklistiky otřásá jedna dopingová kauza za druhou. Ve vyšetřovacím procesu je momentálně také český závodník Roman Kreuziger, kterého obvinila antidopingová cyklistická organizace. Kreuziger prožil nejlepší ročník loni, kdy dojel na Tour de France pátý. V letošním roce se na nejslavnější cyklistický závod nedostal kvůli nařčení z užití dopingu. Český závodník veškerá obvinění popřel a odhalil jako první cyklista svůj biologický pas, který ukazoval hodnoty v průběhu celého roku. 

 

Foto: roadcyclinguk.com

 

Zobrazeno 1583 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste