st., 9. listopad 2022 15:24

(B)Ye. Kanye West přichází kvůli šokujícím výrokům o sponzory

Rapper Ye na pařížské přehlídce módy Rapper Ye na pařížské přehlídce módy Zdroj: ABC News
Adidas, Gap, Balenciaga. To je jen hrstka společností, které rozvázali spolupráci s rapperem Ye. Dočasně mu byl zablokován i jeho účet na platformách Instagram a Twitter a ze dne na den tak přestal být miliardářem. Ye vzbudil kontroverzi hlavně kvůli jeho výrokům ohledně židů a nebo tím, že při pařížské přehlídce módy měl na sobě triko White Lives Matter. Jeho chování veřejně odsoudilo několik celebrit, včetně rapperovy exmanželky Kim Kardashian.

Americký rapper Ye, dříve známý jako Kanye West, zažívá velmi turbulentní období. Kvůli jeho antisemitským výrokům s ním přerušilo spolupráci několik firem v čele s Adidas. Reagovali tak na jeho výroky a chování, kdy Ye nejdříve prohlásil, že George Floyd nezemřel kvůli policejní brutalitě, ale kvůli tomu, že se předávkoval drogami. Dále například obvinil rappera Didddyho z toho, že ho ovládají židé. Vzbudil pozornost i na pařížské přehlídce módy, při které měl na sobě mikinu s názvem White Lives Matter, tedy opak populárního sloganu Black Lives Matter. Tento citát využívali nejprve lidé na demonstracích proti policejní brutalitě po smrti George Floyda.

Reakce na Yeho výroky a na rozvázání spoluprací na sebe nenechali dlouho čekat. „Kanye byl vždy, nebo alespoň v posledních deseti letech, tak trochu hromosvodem kontroverzí. Ale zdá se, že teď nastal okamžik, kdy jeho komentáře a věci, které řekl, jsou už příliš,“ řekla například Rebecca Stewardová z amerického týdeníku Adweek. Celou věc okomentovala i Yeho exmanželka. Ta se podle LA Times od rappera veřejně distancovala a vyjádřila podporu židovské komunitě.

Teď se na víc internetem šíří informace, že se jeho album Ye z roku 2018 mělo původně jmenovat po nacistickém vůdci - Hitler. S touto informací přišel jeden z rapperových bývalých manažerů, který přiznal CNN, že Ye vytvářel velmi nepřátelskou atmosféru, která byla spojená se sympatiemi k nacistickému vůdci. "Chválil Hitlera tím, že říkal, jak je neuvěřitelné, že dokázal nashromáždit tolik moci a mluvil o všech skvělých věcech, kterých on a nacistická strana dosáhli pro německý lid," řekl manažer. 

Podle časopisu Forbes představovalo rapperovo jmění částku 1.5 MLD. To by se teď po skončení spoluprací, koncertů a po absenci na sociálních sítích mělo smrsknout na částku kolem 400 MLD., což by znamenalo, že Ye ztratil status miliardáře.

 

 

Zobrazeno 567 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. listopad 2022 12:19
Pro psaní komentářů se přihlaste