čt., 28. duben 2022 23:57

Bayern porazil doma Dortmund a podesáté v řadě ovládl Bundesligu

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují zisk svého v řadě desátého ligového titulu Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují zisk svého v řadě desátého ligového titulu Zdroj: Matthias Hangst/Getty Images
Mnichov- Jednatřicáté kolo Bundesligy si pro fanoušky připravilo Der Klassiker, utkání mezi dvěma nejúspěšnějšími kluby německého fotbalu Bayernem Mnichov a Borusií Dortmund. Bayern domácí zápas vyhrál 3:1 a tři kola před koncem Bundesligy si zajistil zisk v řadě desátého ligového titulu. Trenér Nagelsmann si tak s Bayerneym připsal jeho premiérový bundesligový titul.

V jednatřicátém kole Bundesligy přivítal první Bayern Mnichov druhý celek tabulky Borusii Dortmund, duel suverénně ovládl a vítězstvím 3:1 získal již v řadě desátý bundesligový titul.

Skóre Der Klassikeru odehrávajícím se v mnichovské Alianz aréně otevřel v 15. minutě Serge Gnabry. Na hranici velkého brankoviště si zpracoval odražený míč a volejí zajistil vedení pro Bayern. V 34. minutě po chybě obránce Dortmundu Zagadoua zachytil míč Joshua Kimmich, nahrál Mullerovi, ten prostrčil míč za obranu a polský sniper Lewandowski zakončoval na 2:0.

Na začátku druhého poločasu podrazil Kimmich v brankovišti nohy Reusovi a sudí Daniel Siebert nařídil penaltu pro Dortmund. Té se ujal zkušený záložník Emre Can, s přehledem překonal Neuera v bráně Bayernu a snížil na 2:1. Na konečných 3:1 pro Bayern upravoval výsledek v 83. minutě mladý talent Jamal Musiala. Před bránou nezazmatkoval a překonal Hitze potřetí v utkání.

„Pořád je mi teprve čtyřiatřicet let, všechno se událo strašně rychle. Nebyla to jednoduchá sezona, proto jsem rád, že jsme ji zakončili titulem,“ okomentoval zisk ligového titulu trenér Nagelsemann. Německého trenéra odkoupil mnichovský veleklub minulé léto za rekordních 25 milionů eur a až s Bayernem si Nagelsmann připsal jeho premiérový titul v nejvyšší německé lize.

Zobrazeno 347 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 14:49
Pro psaní komentářů se přihlaste