čt., 11. prosinec 2014 16:36

Beata Bocek odehraje v Jazz Tibet Clubu benefiční koncert PROTIBET

Na podporu šicí dílny v Himalájích, která zajistí práci Tibeťanům, zahraje příští týden v Olomouci Beata Bocek a její hosté. V Jazz Tibet Clubu se představí v úterý 16. prosince ve dvacet hodin. Výtěžek koncertu pak zdvojnásobí Nadace Divoké Husy, která tímto způsobem podporuje aktivity neziskových organizací.

 Písničkářka Beata Bocek pochází z Českého Těšína a začínala jako hudební samouk. Vystřídala několik hudebních uskupení, než časem zjistila, že se jí nejlépe vystupuje samostatně. Svůj zpěv doprovází na nespočet nástrojů. Sama o sobě říká, že při hře na kytaru je folková písničkářka. "Akordeon mě zase vrací do Těšína, s koncovkou se cítím být ženou hor, mbira ze mě dělá šamanku a ukulele přináší lehkost a vzpomínky na cestování," vysvětluje pozadí svého hudebního projevu. Texty, které si sama píše, zpívá většinou v polštině, skládá však i české a francouzské písně. "Jsem ovlivněná životními příběhy, Slezskem i Valašskem, objevováním svých hodnot, cest. Hraju sebe, od začátku až do konce," prozrazuje zdroje své inspirace. Její hudba zní melodičností i emocemi. Tematicky se v ní věnuje přírodě i duchovní stránce života. Za své poslední album Ja tutaj mieszkam, které vydala v roce 2012, byla nominovaná na cenu Anděla v kategorii Worldmusic.

Na koncertě se Beata Bocek představí se svými čtyřmi hosty, kteří ji doprovodí zpěvem i hrou na alternativní nástroje. Vybraná částka ze vstupného, které činí netradičních 108,- Kč, poputuje na podporu Tibeťanů. 

 foto: www.beatabocek.com

Zobrazeno 1766 krát
Naposledy upraveno: po., 15. prosinec 2014 00:46
Pro psaní komentářů se přihlaste