čt., 13. listopad 2014 23:34

Běh proti diabetu podruhé v Olomouci

V úterý, 11. listopadu, se v Olomouci uskutečnil již druhý ročník Běhu proti diabetu. Na start se v tomto roce postavilo téměř 180 závodníků.

Běžci se sešli v podvečer ve Smetanových sadech, kde probíhala registrace. Vybrat si mohli mezi dvěma délkami tratě – 1 km nebo 5 km, dále ještě rozdělené na mužskou a ženskou kategorii. Samotný závod pak odstartoval v pět hodin na Rudolfově aleji.

Organizátory události byli studenti z olomoucké pobočky Mezinárodní federace asociací studentů medicíny (IFMSA). Jejich cílem nebylo jen uspořádat závody, ale hlavně poukázat na problematiku diabetu. Proto běh navíc netradičně obohatili. „Zájemcům změříme tlak a puls před startem a v cíli, aby viděli, co s nimi běžecký výkon udělá po fyzické stránce“, uvedl pro regionsport.cz jeden z hlavních organizátorů akce Jakub Látal.

Nejúspěšnější sportovce z obou kategorií čekaly medaile a věcné ceny. Ty si nakonec za první místa z kilometrové trasy odnesli Anna Runčíková a Ondřej Štědrý. Z náročnější trati to byli Anna Brychtová a Radek Ambrož

Organizátoři rozhodně nezapomněli na bohatý doprovodný program. Zájemci si mohli například změřit tělesný tuk, spočítat BMI nebo vyzkoušet skákací boty či jízdu na dvojkole. Samozřejmě nechybělo ani občerstvení.

 

Zdroj fotografie: www.facebook.com

Zobrazeno 1409 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste