čt., 3. prosinec 2015 19:05

Biatlonistky mají za sebou první individuální závod. Soukalová přišla posledním výstřelem o prvenství i o stupně vítězů

Švédsko – První individuální závod v nové sezoně mají za sebou biatlonistky. Na start patnáctikilometrového závodu se postavila pětice českých závodnic a hned dvě se dostaly mezi nejlepších sedm.

 

Jako první z Češek odstartovala do závodu Gabriela Soukalová. Jak se později ukázalo, byla to právě ona, kdo měl nejblíže k umístění na stupních vítězů. Během celého závodu střílela přesně a bojovala o první místo. Až poslední, dvacátý výstřel, kterým Soukalová minula, rozhodl o tom, že jí připadne konečné páté místo. Nebýt nezdaru, Soukalová vyhrála, jelikož na vítěznou a bezchybně střílející Italku Wiererovou ztratila 48,7 sekundy, přičemž za minutí terče inkasují závodnice minutovou penalizaci.

Do Top 10 se i přes dva střelecké nezdary vměstnala také Veronika Vítková, která zaostala za vítězkou takřka o minutu a půl a skončila sedmá. Tři chyby při střelbě zaznamenala třetí reprezentantka České republiky, Jitka Landová, která obsadila konečné 32. místo.

Dlouho to vypadalo, že si pro svůj životní výsledek dojede v Östersundu Eva Puskarčíková, která byla po třech střeleckých zastávkách s jednou chybou sedmnáctá. Závěrečná stojka se jí ale nepodařila, připsala si tři chyby, což jí odsunulo na 46. místo. Celkem šest chyb si na střelnici připsala poslední česká zástupkyně Lucie Charvátová, která dojela na 57. místě.

Nyní čeká biatlonistky jednodenní pauza a v sobotu od 15.30 hodin se postaví na start 7,5 km dlouhého sprintu.

Zobrazeno 1808 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:16
Pro psaní komentářů se přihlaste