ne., 16. listopad 2014 22:46

Češi porazili v kvalifikaci o EURO Island a vedou skupinu.

Česká fotbalová reprezentace v nedělním zápase, v rámci kvalifikace na Mistrovství Evropy 2016 ve Francii, přivítala na domácím hřišti fotbalisty Islandu. Stejně jako tým Pavla Vrby, ani Island zatím neztratil ani bod, a jsou tudíž velkým překvapením kvalifikace. Navíc tým Islandu dosud neinkasoval jediný gól.

Plzeň – Přestože Češi od první vteřiny hráli mnohem aktivněji než soupeř, byli to Islanďané, kteří se první radovali z branky. Po autovém vhazování a chybě Petra Čecha, stačili hostům tři hlavičky, aby dopravili míč do naší branky.

„První poločas jsme začali špatně, po mé chybě padnul první gól. Snažil jsem se dostat k míči, měl jsem čas a zavolal jsem na Siviho (Tomáše Sivoka), aby mi to nechal. Bohužel jsem trefil soupeře při vyboxování do hlavy. Měl jsem být důraznější," přiznal brankář Petr Čech.

Čeští fotbalisté po zbytek poločasu dostávali hosty pod tlak a k ničemu je nepustili. Jejich pokusy dotlačit míč do brány však vyznívaly naprázdno. Až v poslední minutě prvního poločasu se přeci jen štěstí přiklonilo na naše kopačky. Po volném kopu Ladislava Krejčího a sklepnutí Daniela Pudila, se k hlavičce dostal Pavel Kadeřábek a nekompromisně poslal míč do islandské branky.

Do druhého poločasu nastoupili Češi opět ve vysokém tempu a už od první minuty útočili na Islanďany a nutili je tak k chybám. V 61. minutě se dostal k míči Jaroslav Plašil, jehož přihrávku do vápna tečoval do vlastní branky Halldorsson a Češi se tak ujali vedení 2:1. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, když náš soupeř nastřelil tyč. Po zbytek zápasu však byli nebezpečnější spíše Češi, kteří nakonec vybojovali, velice důležité, vítězství.

Vítězstvím jsme od druhého Islandu odskočili o tři body a šest bodů na nás ztrácí třetí Nizozemsko, které bylo považováno za favorita skupiny.

„Jsme blízko, ale ještě zdaleka není vyhráno,“ uvedl po zápase obránce Pavel Kadeřábek.

 

Zdroj citací: www.sport.cz

Zdroj fotografie: Vlastimil Vacek, deník Právo

Zobrazeno 1569 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste