po., 17. listopad 2014 12:26

Češi zdolali Island

V plzeňských Štruncových sadech se v neděli 16. listopadu střetly reprezentační výběry Česka a Islandu. Tři body si po vítězství 2:1 připsal český výběr. Naši tak v kvalifikaci o Euro 2016 neztratili po čtyřech zápasech ani bod.  

Už před zápasem ovšem musel trenér Pavel Vrba řešit dvě komplikace. Kvůli zranění kolene vypadli ze sestavy dva stálí hráči základní jedenáctky. Defenzivní středopolař Lukáš Vácha a krajní obránce David Limberský se museli omluvit. Oba kvůli poranění kolene. V nominace je nahradili hráči Jablonce Filip Novák a Martin Pospíšil. Ani jeden z dodatečně nominovaných se však na hřiště nepodíval. Místo Limberského zaujal místo levého obránce Daniel Pudil a Váchu nahradil navrátilec do základní sestavy Plašil.

Vítězství se pro výběr trenéra Vrby nerodilo hladce. Už v deváté minutě se po zaváhání brankáře Čecha dostal k odraženému míči Sigurdsson, který ho dokázal dopravit do sítě. „Gól padl po mém podcenění dlouhého autu. Island je má dobře nacvičené, umí to hrát. Já jen doufal, že do konce poločasu vyrovnáme a nebudeme muset celou druhou půli skóre otáčet,“ řekl v pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi Petr Čech. Přání se mu na poslední chvíli splnilo. Ladislav Krejčí v pětačtyřicáté minutě rozehrál přetažený volný přímý kop na Pudila. Tomu se podařilo balón sklepnout před bránu, kde ho hlavou uklidil Pavel Kadeřábek. Pro sparťanského pravého obránce to byl vůbec první reprezentační střelecký zápis. „Byl to důležitý gól. Nakoplo nás to a pak už jsme zaslouženě vyhráli," prohlásil pro server Idnes.cz Kadeřábek.

Do druhého poločasu nastoupili Češi aktivně. Dařila se jim kombinace, byli přesní a rychlí. V šedesáté minutě si u autové čáry vyměnili balon Krejčí s Plašilem. Ten se s ním dostal až k brankové čáře, kde dával zpětnou přihrávku před bránu. Nešťastníkem večera se stal Bödvarsson, který si centrovaný míč srazil do brány. Stav 2:1 nakonec, i přes jednu velkou šanci Islandu, vydržel až do závěrečného hvizdu.

„Uhrát ze čtyř zápasů dvanáct bodů je moc dobře. Určitě nejsme favoritem skupiny, uhráli jsme sice body, které jsou odrazovým můstkem k postupu, ale je to pouze dobrý vklad do příštího roku,“ řekl po utkání Vrba.

Foto: fotbal.idnes.cz

Zobrazeno 1529 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste