út., 9. prosinec 2014 18:34

Český národní tým postupuje do čtvrtfinále z prvního místa

Gothenburg - Po těsné výhře nad Norskem 9. prosince a velmi důležité remíze se Švýcary na české florbalisty čekal poslední zápas ve skupině, s Estonskem. Postup do čtvrtfinále měli Češi jistý díky odpolední výhře Švýcarska nad Norskem. K tomu aby postoupili z prvního místa ve skupině a měli tak lepší pozici do play off, potřebovali porazit Estonce rozdílem minimálně sedmi branek. To se hlavně díky vysoké střelecké aktivitě povedlo.

Už po pár minutách první třetiny bylo jasné, že se český tým bude snažit, co nejvíce kombinovat a střílet. Vyplatilo se mu to hned ve třetí minutě, kdy se gólově prosadil Jiří Curney. V šesté minutě nařídil rozhodčí, po faulu jednoho z Čechů, trestné střílení pro Estonce, které jel Patrik Markus. Po krásném naznačení zmátl gólmana Kafku a vstřelil gól. Stav byl tedy vyrovnaný 1:1. Zbytek třetiny byl především v režii českého národního týmu, kterému se po přesných kombinacích podařilo vstřelit další tři branky.

Na začátku druhé třetiny přidal svůj druhý gól v zápase Jan Natov a v sedmé minutě potom skóroval Dóža. V polovině zápasu se ze standartní akce trefil také bývalý kapitán české reprezentace Milan Fridrich. Míček v průběhu třetiny držel na holích převážně  český tým, ale i přes to se Estoncům podařilo tři minuty před koncem vstřelit branku. Do šaten se šlo za stavu 7:2.

Úkol třetí třetiny zněl pro Čechy jasně. Vstřelit do konce zápasu alespoň o dvě branky více než jeho soupeř.  Hráči, pod vedením trenéra Cepka, poslední krok k prvnímu místu ve skupině splnili, když závěrečnou třetinu vyhráli 5:0. Nejproduktivnějším hráčem zápasu se stal Jan Natov, který pomohl k vítězství čtyřmi vstřelenými góly.

„Dneska jsme byli pány na hřišti,“ řekl ve studiu české televize bývalý trenér Tatranu Střešovice Zahálka. Češi se nyní zaměří na přípravu na páteční čtvrtfinále.

 

Zdroj fotografie: wwww.google.com

Zobrazeno 1053 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 00:06
Pro psaní komentářů se přihlaste