út., 7. listopad 2023 13:17

Český tým ragbistů se už podruhé setkal s nizozemskou reprezentací, tentokrát na domácí půdě ve Vrchlabí

Česko vs. Nizozemí Česko vs. Nizozemí Zdroj: European rugby league
Český tým skupiny D, tudíž čtvrtá nejlepší reprezentace v Česku, už podruhé bojoval proti Nizozemcům. Poprvé se týmy utkaly v Turecku na mistrovství světa ragby skupiny D v roce 2021, kde Nizozemci nad českým týmem vyhráli 36-10. V sobotu 28.10. je čekal druhý společný zápas, který skončil prohrou domácích 2-36.

Nizozemci mají za sebou několik velmi úspěšných týdnů se čtyřmi výhrami, a to nad Norskem, Albánií, Srbskem a Německem. Trenér nizozemské reprezentace Dave Hunter prozradil, že musí být Nizozemci v nejlepší formě, jelikož si jsou plně vědomi síly českého týmu, obzvláště na domácím území. Dodal také, že by nejraději končící sezónu zakončili pátou výhrou v řadě. Pro český tým znamenal tento zápas jistou výzvu, jak trenér české reprezentace Petr Šedina okomentoval: „Těšíme se na opětovné utkání s Nizozemím. Jsme si vědomi jejich úžasné letošní sezóny, ale vystavíme je ve Vrchlabí pořádnému testu." 

Začátek prvního poločasu byl vyrovnaný, oba týmy šly do útoku silou a se stejnou svižností. Záhy Nizozemí faulovalo, to domácím umožnilo skórovat 2 body prokopnutím háčka (branky). Perfektní bránění Nizozemců hru vzápětí obrátilo v jejich prospěch a domácí neměli šanci položit míč. Nizozemci začali skládat protihráče ve dvou až třech hráčích, což jim šetřilo síly a Čechům na síle ubíralo, to se stalo klíčové ve druhém poločase. 

Do druhého poločasu nastoupil tým Čechů s vervou, ale i únavou. Propracovanější technika a dynamičnost protivníka se projevila na finálním počtu bodů. Nizozemcům se podařilo proniknout obranou domácích a položit míč celkem šestkrát. Háčko po položení míče zvládli prokopnout pokaždé, což jim zajistilo vysoký bodový náskok. I přes několik napínavých šancí, se nepodařilo Čechům položit míč ani jednou. Za skandování fanoušků bojoval český tým dokud neuběhla poslední vteřina zápasu. Utkání skončilo prohrou domácích 2-36.

„Nizozemsko bylo nad naše síly. Soupeř hrál rychleji, techničtěji a měl perfektně zvládnuté kopy. Velké díky fanouškům, kteří přišli fandit v tomto deštivém počasí a obrovský dík našim klukům, kteří makali až do poslední vteřiny," píše na Facebooku Šedina.

Den ragby tímto zápasem nekončil. Fanoušci si poté mohli doma naladit na televizních obrazovkách finále mistrovství světa v ragby Jihoafrické republiky proti Novému zélandu. Napínavé utkání skončilo výhrou Jihoafrické republiky 12-11.

 

 

Zobrazeno 283 krát
Naposledy upraveno: st., 8. listopad 2023 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste