čt., 9. listopad 2017 22:34

Čeští fotbalisté a fotbalistky nalezli zbraň proti Islanďanům.

A tým české fotbalové reprezentace. A tým české fotbalové reprezentace. Zdroj: https://galerie.fotbal.cz/detail/detail/1326#2
Reykjavík-Fotbalisté České fotbalové reprezentace i hráčky pražské Slavie dokázali v uplynulých 48 hodinách porazit týmy Islandu. Oběma výběrům se to podařilo shodným počtem vstřelených i obdržených branek. Zápasy skončily shodně 1:2 ve prospěch Čechů.

Solidní výkon žen v Lize mistrů

Hráčky pražské Slavie byly před středečním duelem Ligy mistrů mírnými favoritkami, když v předChozím kole dokázaly po dvou výhrách porazit běloruský tým ZFK Minsk celkovým skóre 7:4.  Zároveň o sobě dala velmi výrazně vědět jednadvacetiletá Kateřina Svítková, která ve dvojzápase vstřelila čtyři branky a na jednu si připsala asistenci. Fotbalistky nastupovaly pod vedením zkušené kapitánky Blanky Pěničkové v dosti nepříznivém počasí, protože se teplota pohybovala pod nulou a hustě sněžilo. Zajímavý duel přinesl dostatek šancí, což vyústilo ve frustraci domácích, kdy již ve 24. minutě viděla za svůj ostrý zákrok Henryová kartu. O dvanáct minut později odpověděly hráčky Slavie způsobem sobě vlastním, když Cahynová krásným pasem za obranu vyslala Divišovou vstříc brankářce domácích Fayové, která neměla proti přízemní střele k tyči nejmenší šanci. Dvacet minut po poločasové pauze se proti pravidlům provinila Chlastáková a jako první z hostujících hráček viděla žlutou kartu. Radost z jednobrankového vedení Slávistkám zkazila Pedersenová, když po centru z rohového kopu dokázala hlavou umístit míč do sítě. Islanďanky se však záhy musely probrat z gólové euforie, když v 71. minutě, pouze dvě minuty po gólových oslavách, čelily po faulu na Szewieczkovou penaltě. K pokutovému kopu se postavila již zmiňovaná kanonýrka Svítková a střelou k levé tyči poslala míč za záda domáci brankářky Fayové. Až na jednu žlutou kartu pro hráčku Slavie se do závěrečného hvizdu nic důležitého nepřihodilo a tak se mohly „sešívané“ radovat ze zaslouženého vítězství. Konečné skóre: 1:2 ve prospěch pražského klubu.

Reprezentanti překvapili proti silnému Islandu

Svěřenci Karla Jarolíma se ve středu utkali se silným výběrem Islandu, který má už jistý postup na Mistrovství světa 2018 v Rusku. I proto to pro ně měla být cenná zkušenost a ostrý zápas na přípravu v Kataru. Česká obrana se zapotila již dvě minuty po začátku zápasu, když po dlouhém autovém vhazování a následné hlavičce trefil Kjartnasson z bezprostřední blízkosti tyč. Hned dvě minuty na to se musel brankář Vaclík mít opět na pozoru, když zpoza šestnáctky vypálil nebezpečnou střelu Skulason, která těsně minula pravou tyč. Islandský výběr pokračoval v dobře rozehraném zápasu přesnými přihrávkami a dalšími šancemi, které ale naštěstí pro Český výběr gól nepřinesly. Naopak to byli Češi, kteří se v 15. minutě mohli s rozhodčím Al Kuwarim z Kataru dohadovat o neuznání regulérního gólu, který nesprávně posoudil jako ofsajd. Naštěstí to nemuselo české reprezentaty dlouho mrzet, když čtyři minuty na to sami vstřelili branku. Novák se inspiroval dlouhými auty Islanďanů a přesným vhazováním našel míčem Součka, který se ze vzdálenosti asi pěti metrů nezmýlil a poslal míč za Runarssonova záda. Následovala dvacetiminutovka, která až na příliš vysokou střelu Bjarnasona žádné větší vzrušení nepřinesla. To změnil v pětatřicáté minutě Krmenčík, když se po rohovém kopu uvolnil ve vápně a vyslal skvělou střelu na Runarssona, který potvrdil své kvality a reflexy kvalitním zákrokem. Do konce poločasu následovaly akce, které prověřily připravenost jak Vaclíka, tak i brankáře Islandské fotbalové reprezentace, ale žádné gólové překvapení se nedostavilo. V prvním poločase si Češi míče užili mnohem více než Islanďané, nicméně tuto výhodu dokázali přetavit pouze v jednobrankové vedení. Mohli se ovšem radovat znovu, a to když v pětašedesáté minutě Sýkora z voleje překonal Runarssona, který si sice na míč sáhl, ale nedokázal jej přesměrovat ven z brány. „Lvíčata“ se rázem dostala do dvougólového vedení a na jejich představení se začala projevovat herní pohoda. Češi ovšem usnuli na vavřínech, protože v 77. minutě se před Vaclíkem objevil Finnbogason a následovně hlavou rozvířil síť. Gólu také předcházela špatná domluva Vaclíka a jeho obranné řady. Ke štěstí českých reprezentantů se, až na žlutou kartu Součka, do konce zápasu nic dramatického nepřihodilo, a tak mohli hráči trenéra Karla Jarolíma slavit výhru 2:1. Závěrem se hodí dodat, že střelci obou branek jsou hráči pražské Slavie, z čehož můžeme po zápase žen vyvodit, že Slavie na Islanďany prostě umí.

Zobrazeno 2053 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 06:23

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste