ne., 9. listopad 2014 08:32

Chelsea zůstává neporažena, City opět klopýtlo

Nejvíce očekávaným zápasem 11. kola anglické Premier League byla bitva Liverpoolu a Chelsea. Tým Josého Mourinha, který bez jediné porážky vede tabulku, přijel na Anfield Road v plné síle. Do základní sestavy se vrátili Ramires a Diego Costa. Ani trenér Liverpoolu, Brendan Rodgers, nechtěl nechat nic náhodě, a v úterním zápase Ligy mistrů proti Realu Madrid, šetřil některé své opory.

 

Do zápasu vstoupil lépe domácí celek, když v 9. minutě rozjásal domácí fanoušky Emre Can, svým premiérovým gólem. Jeho střelu tečoval do vlastní sítě Cahill. Svojí hrubku však napravil o pět minut později. Po rohovém kopu se míč odrazil na jeho nohu a vyrovnal stav na 1:1. Při tomto gólu musela být použita nová technologie hlídající brankovou čáru, která byla v letošním ročníku zavedena. V 67. minutě se radovali modří podruhé. Po skvělém úniku Césara Azpilicuety, uklidil míč do sítě kanonýr Diego Costa, pro kterého to byl už desátý gól v devíti zápasech.

„Můj tým neakceptoval bod jako dobrý výsledek. Samozřejmě to jsou tři důležité body a je to ten případ, kdy lepší tým vyhrál. Fantastický výkon.“ uvedl na tiskové konferenci José Mourinho.

Chelsea tak natáhla svou sérii neporazitelnosti na sedmnáct zápasů, čím překonala klubový rekord a dává tak jasně najevo, že titul chtějí letos na Stamford Bridge. Na překvapivě druhý Southampton mají náskok čtyř bodů, a na trápící se Manchester City dokonce bodů osm. Citizens pouze remizovali na hřišti QPR 2:2, poté co museli dvakrát dotahovat náskok soupeře. O oba City se postaral Agüero a se dvanácti zásahy vede tabulku střelců.

Foto: Mirror.co.uk

Zobrazeno 1363 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste