st., 2. prosinec 2015 11:46

Pražské derby znovu ovládl Chodov

Chodov - Florbalový tým z Chodova porazil v úterý několikanásobného ligového šampiona Tatran Střešovice. FAT PIPE FLORBAL CHODOV si tak zápasem v domácím prostředí upevnil první místo v ligové tabulce.

V hale Jižní Město v dohrávce dvanáctého kola florbalové Tipsport Superligy hostili domácí v derby Tatran Střešovice. Duel proti sobě postavil vedoucí tým tabulky a tým na pátém místě. V pozici favorita byl Chodov, který do tohoto zápasu nasbíral už devětadvacet bodů. V jeho prospěch mluvil i úvodní zápas těchto dvou soupeřů, který ovládli právě chodovští.

V první třetině domácí Chodov přehrával ospale hrající Tatran a po brankách Ondruška a Pražáka, jehož střelu si do vlastní branky srazil Fin Nenonen, prohrávali hosté už 2:0. Střešovický celek se probral až koncem periody, ovšem všechny jeho pokusy pochytal brankář Mück. Druhou periodu začali opět lépe domácí, kteří po dvou minutách odskočili hostům na rozdíl tří branek, tentokrát se trefil Michal Kotlas. Vzápětí se nechal vyloučit na dvě minuty Marian Jelínek, ale střešovický celek následnou přesilovou hru nevyužil. Gólově se prosadil těsně po jejím skončení, kdy dal branku Jan Řehoř a chvíli po něm i hostující Kubovič, rozdíl byl tak jen o jednu branku.

Ve třetí části zápasu se hrál vyrovnaný florbal s šancemi na obou stranách. Střelecky se ale prosazovali jen domácí a postupně zvýšili až na 6:2. Tatran zareagoval oddechovým časem a v následné hře dvěma góly korigoval stav, ovšem poslední slovo měl domácí Patrik Dóža, který pojistil výhru domácích gólem do prázdné branky. A určil konečný stav 7:4 pro domácí Chodov. "Pokračujeme v prospaných úvodních třetinách. Dvě dobře odehrané periody na tým, jako je Chodov, nestačí," komentoval zápas trenér Tatranu Jiří Jakoubek.

Celý duel měl i charitativní podtext, kdy domácí tým přispěl za každého platícího diváka deset korun nadaci Pink Bubble. Celkem se vybralo jedenáct tisíc korun, které předal prezident klubu Michal Bauer zástupkyni nadačního fondu Renátě Němcové. "Jsme rádi, že se nám dnešní zápas povedl a také nás moc těší, že jsme mohli finančně pomoci nemocnému Alexovi," uvedl pro Českou televizi autor hattricku Tom Ondrušek.

Zobrazeno 1837 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:58
Pro psaní komentářů se přihlaste