ne., 29. listopad 2020 13:34

Chrudimští futsalisté zvítězili v předkole Ligy mistrů

Logo futsalové Ligy mistrů Logo futsalové Ligy mistrů Zdroj: Oficiální facebooková stránka FK Chrudim
Chrudim - Český futsal si po nedávném postupu reprezentace na světový šampionát připsal další cenný výsledek. Celek FK Chrudim v předkole Ligy mistrů vyhrál nad finským mistrem Akaa Futsal 2:1 a postoupil tak do další fáze nejlepší klubové soutěže v Evropě. Ta před letošní sezonou změnila svůj formát, nově se totiž hraje systémem dvojic.

Sobotní zápas s výkopem v 19 hodin se odehrál bez diváků, kteří se museli spokojit s internetovým streamem. Utkání se mohlo uskutečnit díky výjimce od Národní sportovní agentury. Čtrnáctinásobný český mistr se dostal do Ligy mistrů díky vítězství v nedokončené minulé sezoně nejvyšší domácí soutěže. Chrudim od začátku října nehrála žádný zápas, protože koronavirus zasáhl i do této sezóny. Finové tak šli do utkání lépe rozehraní, jelikož ve Finsku futsalová liga i přes určitá omezení pokračuje.

Bez ohledu na aktuální zápasové zatížení byli jasnými favority Východočeši. A první poločas podle toho opravdu vypadal. V páté minutě si vlastní gól dal hrající trenér hostů Stanković. Chrudim měla spoustu šancí, naopak domácí brankář Rennan se příliš nezapotil. I tak byl náskok českého týmu po dvaceti minutách jen dvougólový, když se ještě před přestávkou prosadil po Koudelkově asistenci Matěj Slováček.

Tým Akaa Futsal, který po celý zápas praktikoval poměrně riskantní rozehrávku, ve druhé půli hru vyrovnal. Výsledkem bylo zdramatizování utkání v podobě vstřelené branky, necelých deset minut před koncem se trefil po rozehrání nepřímého volného kopu Grönholm. Skóre se poté už ale neměnilo, i když finský celek zkoušel také hru bez gólmana. Domácí, které vede brazilský kouč Felipe Conde, tak mohli oslavit postup mezi 32 nejlepších klubů v Evropě.

Los dalšího kola Ligy mistrů proběhne 4. prosince a hrát se bude v polovině ledna. Následující fáze pro 16 týmů je na programu o měsíc později. Finálový turnaj pro osm nejlepších by se měl uskutečnit na jaře 2021 v Minsku. Vítězství v soutěži obhajuje Barcelona.

Zobrazeno 780 krát
Naposledy upraveno: ne., 29. listopad 2020 15:20
Pro psaní komentářů se přihlaste