ne., 24. duben 2016 13:45

Chystá se první ročník Konopexu

Ostrava – „Dveře do světa konopí“, tak zní motto 1. ročníku veletrhu Konopex Ostrava 2016. Účelem celé expozice, která proběhne na výstavišti Černá louka v Ostravě, bude představit konopí jako univerzální rostlinu minulosti, současnosti a především budoucnosti. Návštěvníci mohou veletrh navštívit od 6. do 8. května. 

 

Organizátoři připravují expozice věnované konopí, semenům, pěstitelské indoor či outdoor technice. Na své si přijdou milovníci bylinek a bude zde také výstava věnovaná zahradní technice. Návštěvníci se mohou dozvědět o konopí vše, od jeho pěstování až po samotné využití rostliny v běžném životě.

Po celé tři dny bude otevřený přednáškový sál. V pátek se hosté mohou zúčastnit například přednášky Miriam Slavíkové s názvem „Ako nás konopa spájá“ nebo Dušana Dvořáka, který se zaměří na konopí v duchovní a léčebné praxi. O standardech kvality konopných produktů pro léčebné účely bude v sobotu vyprávět Hana Gabrielová a o filmu Rok konopí si můžou návštěvníci povídat s jeho režisérem Janem Hrnčířem. V neděli bude jedním z lákadel lekce o Cannaterapii Saši Vidoviče.

Součástí „konopného víkendu“ budou také workshopy, soutěže a hi-tech stage. Ve workshopech se hosté dozvědí, jak si vyrobit domácí mast nebo jak správně nařízkovat a zaštěpovat květiny. Nebude chybět ani „konopiáda“. V ní můžou návštěvníci soutěžit v disciplínách jako skok přes stonek, hod (flus) semínkem, najdi semínko či nejrychleji ubalená pochodeň.

Nebude chybět ani soutěž krásy, tedy miss konopných rostlinek. 

Zobrazeno 1949 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:33

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste