pá., 9. červen 2023 20:11

Citizens útočí na „trebl“, ve finále FA Cupu poráží United 2:1

Pokutový kop Bruna Fernandese Pokutový kop Bruna Fernandese Zdroj: manutd.com
Manchester City porazil ve finále FA Cupu hlavního rivala United 2:1 a získal tak již sedmý titul. V zápase padl nejrychlejší gól finálových zápasů. O ten se postaral Ilkay Gündogan, který poslal míč do sítě za De Geaova záda třináct vteřin po úvodním hvizdu rozhodčího. V druhé půli přidal ještě jednu branku, čímž City zajistil výhru ve finále. Nyní Manchester City čeká ještě jeden důležitý zápas a to finále Ligy Mistrů proti Interu Milán, kde mají šanci na zisk všech tří hlavních trofejí.

Manchester City se ujal vedení již ve třinácté sekundě zápasu po skvělé trefě kapitána Gündogana zpoza vápna. Citizens nepřestávali tlačit a ve čtvrté minutě ohrozil hlavičkou De Geovu bránu španěl Rodri, míč však namířil těsně vedle tyče. Hráči United se z tlaku dostali až po půlhodině hry, když si vybojovali pokutový kop, který Bruno Fernandes s jistotou proměnil. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:1.

Stejně jako v první půli kapitán Citizens dostal prostor za vápnem po rohovém kopu a ukázkovou volejí opět přebral vedení City. United byli blízko vyrovnání až v sedmdesáté druhé minutě zápasu po střele mladého argentince Alejandra Garnacha, která těsně minula zadní tyč Ortegovy brány. Manchester City jednogólový náskok udržel a vyhrál tak pohár v nejstarší fotbalové soutěži světa.

Citizens 10. června čeká boj o pohár v Lize Mistrů proti Interu Milan. Atakovat budou i známý „trebl“, který naposledy získal Sir Alex Ferguson s Manchesterem United v roce 1998/1999. Do Istanbulu tak svěřenci Guardioly vycestují s obrovskou motivací.

Zobrazeno 396 krát
Naposledy upraveno: so., 10. červen 2023 20:12
Pro psaní komentářů se přihlaste