po., 4. duben 2016 19:39

Djokovič triumfoval i v Miami a překonal další rekordy. Šafářová má titul ze čtyřhry

Miami – Srbský tenista Novak Djokovič ovládl po titulu z Indian Wells i turnaj v Miami. Ve finále porazil Japonce Keie Nišikoriho 6:3, 6:3 a triumfoval zde potřetí za sebou. Celkově si však z podniku v Key Biscane odvezl již šestou trofej, čímž vyrovnal počet titulů Andreho Agassiho. V ženské čtyřhře vyhrála Lucie Šafářová, která spolu s Američankou Bethanií Mattekovou – Sandsovou porazila Babosovou se Švedovovou 6:3, 6:4.

Djokovič, čtvrtfinálový přemožitel Tomáše Berdycha nezačal finále ideálně a přišel hned o svůj první servis. Ten si však vzápětí vzal zpět a od té doby už diktoval tempo celého utkání. První set rozhodlo až páté ztracené podání. "První set, to byla opravdová bitva, ale na jeho konci jsem začal lépe podávat. To v takových zápasech udělá hodně," prohlásil bezprostředně po zápase na kurtu rodák z Bělehradu.


Na začátku druhé sady přišel naopak jako první o své podání šestadvacetiletý Japonec a v té chvíli o vítězi pochyboval jen málokdo. Světová jednička si už jen hlídala svůj servis a nakonec Djokovič vzal svému soupeři ještě jedno podání. Osmadvacátým vítězstvím v této sezóně tak upravil bilanci s Nišikorim na 7:2. „Je vždy velmi těžké hrát s Novakem, má výbornou obranu, skvělý return. Myslím, že jsem nehrál zle, ale on hrál prostě skvěle,“ vysekl mu poklonu šestý nasazený hráč.

Jedná se o Djokovičův 28. turnajový vavřín ze série turnajů Masters. V tomto historickém pořadí se dosud dělil o první místo s Rafaelem Nadalem. Vítězstvím v Miami si také zajistil první místo v historickém pořadí tenisových výdělků, kde předstihl se sumou 98,2 miliónu Rogera Federera.


Nyní jej čeká krátká pauza, poté už začne antuková sezóna. Jejím vrcholem se stane květnové French Open, ke kterému bude letos Djokovič opět vzhlížet s velkým očekáváním. Rád by zde konečně získal jediný chybějící grandslamový titul. To je mým cílem každý rok, ale nejsem jediný, kdo chce vyhrát. Snad se mi povede načasovat formu," dodal Djokovič.

Zobrazeno 1805 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:19

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste