čt., 10. duben 2014 01:08

Do Olomouce zavítá Moddi

V rámci svého letošního turné se v olomouckém Jazz Tibet Clubu představí charismatický norský písničkář Moddi. Mladý zpěvák a multiinstrumentalista zahraje v pondělí 5. května od 20 hodin.

 

Nor, celým jménem Pål Moddi Knutsen, se stylem hraní řadí především do oblasti folkové, pop rockové a alternativní hudby. Držitel norské hudební ceny Grammy doprovází svůj zpěv zejména hrou na akustickou kytaru a akordeon. Moddiho písně jsou známé charakteristickou křehkostí, nostalgií i diskrétností, přesto zůstávají důrazné a živé. Svým osobitým stylem nejen v Norsku dosáhl velkého ohlasu.

První debutové album Floriography, dvakrát nominované na norské Grammy, vydal interpret v roce 2010. Po skončení dvanáctiměsíčního koncertního turné napříč zeměmi Evropy ale ohlásil pauzu, která trvala tři roky. Stáhl se do ústraní a podle vlastních slov hledal inspiraci a chuť k psaní nových písní. V roce 2013 pak přišel s novým úspěšným albem Set the House on Fire. O něco později vyšla ještě úspěšnější deska Kaem va du? nazpívaná v norštině. Tematicky ji věnoval rodnému ostrovu Senja. Deska mu vynesla dvě hudební nominace, z nichž jednu proměnil v ocenění za nejlepší folkové album roku.

Cena vstupenek je 250 Kč, pro studenty 200 Kč. Možnost zakoupit vstupenky je nyní v předprodeji v Informačním centru Olomouc nebo prostřednictvím SMS TICKET.

Zobrazeno 1547 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:47
Pro psaní komentářů se přihlaste