čt., 30. duben 2015 10:25

Dream Theater se vrací do Prahy, doprovodí je Black Star Riders

PRAHA - Progresivní americká kapela Dream Theater se po necelém roce vrátí do České republiky. Tentokrát vystoupí 28. června v pražské O2 aréně v rámci festivalu Prague Sounds Good a jako předkapela se představí britští Black Star Riders.

Dream Theater u nás koncertovali naposled v červenci minulého roku, kdy se stali jedním z headlinerů festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Tam kapela hrála zejména skladby ze svého posledního alba s jednoduchým názvem Dream Theater. Fanoušci však doufají, že letos v červnu se už na koncertě dočkají novinek z právě chystaného alba, které by mělo vyjít na podzim.

O umístění chystaného vystoupení kapely se dlouho diskutovalo. Když se v rockovém magazínu Spark objevila upoutávka na koncert Dream Theater, oficiální český fanklub s názvem Systematic Fans začal samozřejmě okamžitě jásat. Chyběla zde však jedna podstatná informace, a to kde se koncert uskuteční. Původně organizátoři plánovali využít nové prostory Fórum Karlín. V podobných moderních sálech totiž kapela vystupuje zejména v USA a Japonsku.

Nakonec se však agentura NuCoast rozhodla uspořádat koncert v pražské O2 aréně a zařadit ho do plánované série koncertů s názvem Prague Sound Good. Otázkou je, zda se tak velký prostor podaří agentuře naplnit, dříve totiž Dream Theater vystupovali zejména v daleko menší Tipsport aréně. Volba největší haly v republice je trochu krokem do neznáma. Zřejmě i proto se organizátoři rozhodli přidat ještě britské Black Star Riders, jejichž druhé album The Killer Instinct vyšlo letos v únoru.

 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v síti Ticketportal. Na stání vstupenka stojí 990 korun, na sezení pak 1390 korun.

Zdroj fotografie: www.grammy.com

Zobrazeno 1587 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. duben 2015 11:47
Pro psaní komentářů se přihlaste