čt., 9. prosinec 2021 14:04

Dyzajn v Praze

Výstaviště Praha Holešovice Výstaviště Praha Holešovice Zdroj: Martin Vorel/libreshot.com
Během třetího a čtvrtého adventního víkendu dostane Česko možnost podpořit tuzemskou autorskou tvorbu. Výstaviště Praha Holešovice a Piazetta Národního divadla představí návštěvníkům z celé země Dyzajn market, oba víkendy od 10 do 18. hodin. Letos již jedenáctým rokem.

Ačkoli se vláda před nedávnem rozhodla zakázat tradiční vánoční trhy, a to po celé zemi, designéři z Čech a Slovenska zoufat nemusí. Dyzajn market, označující výběrovou prodejní výstavu s lokálním designem, bude veřejnost moci navštívit do konce roku dokonce dvakrát.

První termín nejnavštěvovanější víkendové akce u nás připadá na druhý prosincový víkend, tedy 11. - 12. 12. V těchto dnech se před Výstavištěm Holešovice na Praze 7 rozprostře na 180 stánků. Ty bude možné navštívit každý z představovaných dnů od 10 do 18 hodin.

Napříč blížícím se Vánocům se pak během víkendu od 18. do 19. 12. uskuteční druhý zimní Dyzajn market. Ten se, narozdíl od prvního zimního termínu této akce, bude konat na náměstí Václava Havla na Praze 1, tj. na Piazzetě Národního divadla. Otevírací doba zůstane stejná.

Kromě šperků, oděvů či bytových dekorací představí trhy také širokou nabídku pochutin, kterými se návštěvníci budou moci zahřát či občerstvit. Dyzajn market se v Praze koná od roku 2010. Za tu dobu se z akce stala kulturní tradice, pořádána sedmkrát v roce. V prostoru celých trhů není nutné nosit respirátor ani jinou ochranu dýchacích cest, pořadatelé však apelují na vlastní svědomí a odpovědnost všech příchozích. Vstup je zdarma a bez bariér. Čtyřnohým mazlíčkům vstup povolen.

Zobrazeno 589 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. prosinec 2021 22:05

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste