so., 18. březen 2023 17:50

Ester Ledecká vyhrála poslední závod sezóny

Ester Ledecká získala zlato v posledním závodě sezóny. Ester Ledecká získala zlato v posledním závodě sezóny. Zdroj: Czech Ski & Snowboard
Berchtesgaden – Ester Ledecká zvítězila v závěrečném závodě Světového poháru paralelního obřího slalomu. Jedná se o její první vítězství po dlouhé pauze, kterou zapříčinilo zranění klíční kosti.

Od dopolední kvalifikace Ester Ledecká závodu dominovala. Před svými soupeřkami vedla o více než sekundu. V semifinále zdolala Rakušanku Sabine Schöffmannovou, která vyhrála středeční závod v Rogle, kde Ledecká skončila na druhém místě. Ve finále porazila domácí Ramonu Theresii Hofmeisterovou. Tím soupeřku připravila o možnost ovládnout celkové hodnocení Světového poháru. Celkovou vítězkou se tak stala Němka Julie Zoggová.

„Jsem šťastná, že jsem zpátky. Všichni mě zde mile přivítali. Závod byl skvělý, užívala jsem si každé kolo. Jsem ráda, že jsem zpátky, protože to byla dlouhá doba a už jsem se nudila,“ komentovala Ledecká svůj výkon i celou svou závodní sezónu, která kvůli zranění trvala pouze týden.

Prvním místem v závodě si Ester připsala 21. triumf ve Světovém poháru na snowboardu v kariéře.

Zobrazeno 438 krát
Naposledy upraveno: po., 20. březen 2023 10:28
Pro psaní komentářů se přihlaste