so., 15. duben 2023 19:48

Evropské League of Legends pokračuje druhou fází skupin, zahrají si v ní i dva čeští zástupci

Logo LEC. Logo LEC. Zdroj: https://lolesports.com/
První část skupin v evropské skupině League of Legends nabídla fanouškům dobrou podívanou. Do další fáze se probojovali i dva čeští hráči Carzzy a Humanoid.

Poprvé v novém „formátu

Letošní ročník evropského turnaje LEC se poprvé představil v novém formátu. Zatímco dříve nejlepší týmy postoupily do play-off, letos osm nejlepších týmů z první skupiny postoupilo do druhé části skupin. V této části se utvořili dvě nové skupiny po čtyřech týmech, ze kterých postoupí dva nejlepší týmy do play-off.

Fnatic v čele s Humanoidem si napravili reputaci

Tým Fnatic byl na evropské scéně vždycky velkým týmem. Poslední zimní split se jim ale vůbec nevydařil a dopadl pro tým velkou katastrofou, skrze kterou dokonce došlo k výměně trenérského týmu. Do jarní části evropské soutěže LEC tak Fnatic nastupovali s velkou tohou vrátit se zpět tam, kam patří a to se jim také povedlo. Tým začal předvádět lepší výkony a nakonec si v základní skupině vybojoval páté místo, které jim s přehledem zajistilo postup do druhé skupinové fáze.

Carzzyho MAD Lions se po povedeném zimním splitu báli o postup, rozhodovat musel tiebreaker

MAD Lions v zimní části LEC dokázali podstoupit až do finále a po celou dobu předváděli velmi kvalitní výsledky. Po dvoutýdenní pauze, která dělí zimní a jarní split bylo ale vše jinak. MAD Lions se trápili každým zápasem a na konci základní skupiny měli shodný počet bodů s týmem Heretics a došlo tak na takzvaný tiebreaker, ve kterém se oba celky v přímém zápase utkají o postup. Ten nakonec vybojoval právě tým Carzzyho a na poslední chvíli si tak zajistili postup.

V druhé fázi tak pokračují oba čeští hráči, kteří jsou spolu ve skupině A. V ní hrají kromě již zmíněných Fnatic a MAD Lions ještě týmy Vitality a Astralis, ve skupině B se pak utkají týmy KOI, Team BDS, SK Gaming a G2 Esports.

 

 

 

Zobrazeno 328 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 15:03

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste