st., 23. březen 2022 11:29

Fanoušci metalové skupiny Rammstein, pozor! Kapela vydává před svým turné i nové album

Členové německé skupiny Rammstein Členové německé skupiny Rammstein Zdroj: https://www.spark-rockmagazine.cz/vydani-novinky-rammstein-zdrzuje-nedostatek-papiru
Bude to hlasité. Bude to velké. A hlavně to bude plné ohně a jisker. Těchto šest postarších hudebníků rozhodně nenechají své fanoušky stát na místě. Dne 26. dubna totiž vydávají zbrusu nové album, které nese název "Zeit". Bude-li to ale i pro milovníky této kapely málo, skupina rozpoutá neskutečnou podívanou hned dvakrát v polovině května na pražských Letňanech.

Legendární německá skupina Rammstein, proslulá svými pompézními koncerty, které připomínají divadlo, začne své velkolepé turné dvěma koncerty v našem hlavním městě. Naposledy vystoupila na naší půdě v roce 2019 na pražském stadionu Eden.

Po dvou letech píle přichází tato parta i s novým albem, které nabídne hned 11 nových skladeb. První upoutávkou na celé album byla píseň "Zeit", která nese stejný název jako album. Titulní skladbu vpustily do světa na začátku března a za tu dobu nasbírala 5,7 milionu shlédnutí. „V písni Zeit o smrtelnosti a pomíjivosti okamžiku, štěstí i životě prosí Till Lindemann svým velitelským barytonem čas, aby na chvíli zůstal stát. Vše je doprovázeno působivým videoklipem, který natočil Robert Gwisdek," uvedla mluvčí společnosti Universal Music Czech Republic Tereza Burdová, která zcela jasně vystihla atmosféru v tomto novém německém singlu. Původně ani nebylo jasné, zda album vůbec poputuje do světa. Vydání této novinky zdrželo nedostatek papíru, kterého bylo potřeba mnoho k zaslání desek, ke kterým je potřeba velké množství obalů a bookletů.

Významnou úlohu při vzniku kapely zastal současný kytarista Richard Kruspe, který hrál v menší punk-rockové kapele s jeho dvěma kamarády Paulem Landersem a Tillem Lindemannem. Po návratu z Rakouska, kam utekl, bydlel s Christophem Schneiderem a Oliverem Riedelem. Schnedier se věnoval hře na bubny a Riedel hrál na baskytaru. V roce 1995 se tato parta zúčastnila soutěže pro mladé hudební skupiny, která pro ně byla úspěšná. Po tomto úspěchu se k nim přidal další člen, Christian Lorenz, hrající na klávesy. Svojí fanouškovskou základnu si vybudovali hlavně na svém prvním albu s názvem Herzeleid. Kapela je hlavním představitelem žánru "Neue Deutsche Härte", což je přeloženo do češtiny jako nová německá tvrdost. Tento termín vymyslel hudební tisk speciálně pro ně. Většina jejich textů je německá, ale v malé míře se objevují i texty anglické, francouzské nebo španělské. 

 

Zobrazeno 1392 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. březen 2022 21:25
Pro psaní komentářů se přihlaste