po., 6. únor 2023 16:41

Fatální chyba v obraně stála Citizens body, dnes slaví Tottenham a Arsenal stále utíká

Kane v šanci na druhý gól Kane v šanci na druhý gól Zdroj: https://www.tottenhamhotspur.com/
Tottenham si ve 22. kole Premier League poradil na domácím hřišti s Manchesterem City 1:0. Zaváhání v obraně Manchesteru City trestá Harry Kane svým 200. gólem v Premier League. Citizens se na tomto stadionu nepodařilo skórovat od roku 2019. Tato prohra znamená jediné, a to že ztráta na Arsenal je stále pětibodová.

Od začátku zápasu byl Manchester City správně v roli favorita a dobývali tak poctivě postavenou obranu Spurs. První šance Spurs vznikla z protiútoku v 15. minutě. Pierre-Emile Hojbjerg využil zaváhání obránce Rodriho a našel tak Harryho Kanea, čehož anglický útočník bez problému využil a střelou na zadní tyč posílá domácí do vedení.

V druhém poločasu mohl Kane přidat další dva góly. V 66. minutě jen o kousek nedosáhal na Perišičův centr a o pár minut později Ederson jeho střelu zneškodnil. Na konci utkání měli hosté početní převahu po druhé žluté kartě Romera. Převahu se jim využít nepodařilo, a tak skóre zůstalo nezměněné a Tottenham shrábl tři body z útkání.

Manchester City měl šanci využít zaváhání Arsenalu, avšak Tottenham se jim staví do cesty a překazil jim pokus o snížení náskoku na momentálního lídra z Londýna. Tottenham se příští zápas představí v Leicestru a City ve stejný den vyzve Aston Villu.

Zobrazeno 351 krát
Naposledy upraveno: st., 8. únor 2023 22:25
Pro psaní komentářů se přihlaste