po., 5. duben 2010 22:56

FLORA Olomouc 2010 - jarní etapa

Magdaléna Kasanová a Haňa Šindlerová
Ve dnech 22.-25.dubna můžete v Olomouci navštívit už 31. ročník mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA Olomouc 2010,  letos s ústřední květinovou expozicí  s názvem "Zahrada času aneb Labyrint světa a ráj srdce".

Návštěvníci mohou na výstaviště zavítat denně od  9 do 18 hodin. Po zaplacení získají přístup do Pavilonu A s ústřední expozicí, galerie pavilonu A s exponáty floristické soutěže v aranžování květin, pavilonu E, který nabídne společnou expozici Českého zahrádkářského svazu – „Vodní svět, a pavilonů G a H s veletrhem Hortifarm a Jarními zahradnickými trhy.

Výstavy i sbírkové skleníky výstaviště (palmový, kaktusový, tropický a subtropický), botanická zahrada Univerzity Palackého Olomouc a botanická zahrada výstaviště Flora v Bezručových sadech jsou návštěvníkům volně přístupné. Jako součást výstavy bude probíhat také doprovodný program na letní scéně u jezírka a soutěže, například v aranžování květin na téma Svatební vazba.

Za zmínku stojí, že letos poprvé  je pro návštěvníky jarní Flory připravena akce s názvem S PLAVKAMI NA FLORU.  Během výstavy má každý po předložení vstupenky slevu v podobě 20 %  na vstup do olomouckého aquaparku. A také dobrá zpráva pro ty, kteří by v těchto dnech plánovali navštívit nedaleký hrad Šternberk. S platnou vstupenkou z výstavy je taktéž čeká zlevněné vstupné.

Jde se o jednu z nejdůležitějších akcí tohoto měsíce v olomouckém kraji a podle pořadatelů se dá očekávat návštěvnost několika desítek tisíc návštěvníků z České i Slovenské republiky nebo třeba také Polska.

CENÍK
základní vstupné        100 kč
studenti / důchodci    80 kč
děti od 6 do 15 let     40 kč
(Pro rodiny s jedním až čtyřmi dětmi se pak určitě vyplatí pořídit si rodinné vstupné za 210 kč.)

zdroj :

http://www.flora-ol.cz/

časopis Zahrádkář 4/2010

Zobrazeno 2274 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste