po., 23. březen 2015 22:01

Florbalová extraliga zná semifinalisty

Ostrava - Florbalová extraliga se pomalu, ale jistě blíží ke svému vrcholu. Čtvrtfinálové boje jsou již minulostí a celá florbalová veřejnost začala obracet zrak k těm semifinálovým. Do semifinále si proklestily cestu mistři z Vítkovic, několikanásobní šampioni z Tatranu Střešovice, vítězové základní části z Mladé Boleslavi a po dlouhých deseti letech se mezi čtyři nejlepší týmy propracovali buldoci z Brna. První semifinálové duely, které se hrají na čtyři vítězná utkání, startují v sobotu 28. března. Vítězové se dále utkají v jednozápasovém Superfinále, kde se vítěz stane novým ligovým šampionem.

 

Tým Mladé Boleslavi se vypořádala se svým čtvrtfinálovým protivníkem, pražskou Spartu, nejrychlejším možným způsobem, tedy 4:0 na zápasy. Boleslav byla v tomto čtvrtfinále jasným favoritem a tuto skutečnost dokazovala i na hřišti. Mladé a nezkušené pražské mužstvo se prosazovalo s obtížemi proti zkušenějšímu a technicky vyzrálejšímu soupeři. Zajímavostí této série se stal jeden ze zápasů, jež skončil výsledkem 1:0, který je ve florbale ojedinělý. Semifinálovým soupeřem Boleslavi budou brněnští Buldoci, kteří svedli vyrovnaný souboj s pražskými Bohemians. Série hraná na šest zápasů nakonec dopadla lépe pro tým z  Brna v poměru 4:2.  "My se na sérii s Boleslaví dobře připravíme a uvidíme. Náš cíle je vyhrát a postoupit do Superfinále," řekl pro web českýflorbal.cz trenér Brna Jan Kadlec.  

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Vítkovice a střešovický Tatran. Střešovický tým si se svým soupeřem doslova pohrál. A ostravské FBC smetl 4:0 na zápasy. Naopak loňský mistr z Vítkovic si postup vybojoval proti houževnatě hrajícímu Chodovu. Ten nechtěl dát kůži lacino a sérii plnou skvělých zápasů prohrál 2:4. Jednalo se o nejvyrovnanější čtvrtfinálový souboj, což dokazuje také fakt, že rozhodující šestý zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy. "S Tatranem se známe dlouho. Víme co hrají, takže moment překvapení nebude hrát roli.  Rozhodnou individuality, kterých mají oba týmy dost", oznámil pro českýflorbal.cz Michl Deus, trenér Vítkovic. 

Zdroj obrázku: českýflorbal.cz

 

Zobrazeno 1366 krát
Naposledy upraveno: út., 7. duben 2015 19:41
Pro psaní komentářů se přihlaste