po., 8. prosinec 2014 22:16

Flynn Carsen má nové pomocníky. V Americe odstartoval nový seriál Knihovníci

Příznivci filmové trilogie Flynn Carsen se dočkali dalšího pokračování. Příběh o intelektuálním, sečtělém a nebojácném knihovníkovi, který chrání svět před různým nebezpečím, dostal ve Spojených státech amerických prostor na televizních obrazovkách.

 

Divácky oblíbený, zato kritiky nikterak oceňovaný film Flynn Carsen: Honba za kopím osudu vyšel v roce 2004. O dva roky později přišlo jeho pokračování s podtitulem Návrat do dolů krále Šalamouna, další dva roky nato pak vyšel poslední díl Kletba Jidášova kalichu.

Představitel Flynna Noah Wyle ale v této roli nekončí. V novém seriálu Knihovníci (The Librarians) čelí velké hrozbě od starého známého, Hadího bratrstva. Sám by na nepřítele nestačil, a tak vytvoří tým. Do něj naverbuje protiteroristickou agentku Evu Bairdovou (Rebecca Romijnová), chytrého dělníka s IQ 190 Jacoba Stonea (Christian Kane), netypického a svéhlavého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a expertku na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová).

"Akce, více historie a mytologie. Tahle kombinace nedělá z Knihovníků žádnou revoluci, která by měla změnit televizní svět, ale udělá ho trochu zábavnějším," píší ve své lehce pozitivní recenzi prvního dílu LA Times. "Vypadá to jako vybledlá kopie bez nápadu, která už dávno nabídla vše, co měla," vidí seriál mnohem negativněji v Las Vegas Weekly.

První díl odvysílala 8. prosince stanice TNT, která projekt oficiálně vzkřísila na začátku letošního roku. Seriál zatím dostal deset epizod, přičemž délka jednoho dílu je 45 minut. Jedním z producentů je právě i samotný Noah Wyle, jehož doplňují Dean Devlin, Marc Roskin a John Rogers, kteří si udělali jméno při tvorbě seriálu Dokonalý podraz.

 

Zdroj obrázku: Syfy.co.uk

Zobrazeno 1653 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 09:03
Pro psaní komentářů se přihlaste